Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fiscul a realizat un ghid pentru românii plecați în străinătate


Vrâncenii plecați în străinătate pot consulta un ghid online publicat de Finanțe pentru a afla ce declarații trebuie să depună, astfel încât să nu plătească impozite prea mari. Ghidul online interactiv a fost lansat de Ministerul Finanțelor Publice și Departamentul Românilor de Pretutindeni și poate fi consultat pe site-urile și pe paginile de facebook ale celor două instituții.
Finanțiștii au arătat că documentul a avut ca punct de pornire „cele mai frecvente întrebări referitoare la obligațiile fiscale pe care le au cetățenii români pentru veniturile  obținute din diverse surse, atât din țară, cât și din afara ei”. Prin acest ghid sunt aduse  clarificări și pentru cazurile în care persoanele plecate în străinătate și-au păstrat sau nu reședința fiscală în România. 
Ministrul Finanțelor a arătat că acest ghid face parte dintr-o campanie mai largă de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de plată a taxelor și impozitelor și a depunerii declarațiilor fiscale. În afara obligațiilor fiscale, ghidul oferă informații și despre situațiile în care se plătesc contribuțiile de asigurări sociale de sănătate și contribuțiile de asigurări sociale. „Persoana fizică ce și-a păstrat rezidența fiscală în România are obligația declarării în România a veniturilor obținute din orice sursă, atât în România, cât și în afara țării noastre, prin depunerea: Declarației privind veniturile realizate în România – Formularul 200 și a Declarației privind veniturile realizate în străinătate – Formularul 201”, se arată în acest ghid.
Ghidul poate fi consultat la adresa http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/dispora7iulie2016_26_07.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?