Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un muzeu al tradițiilor va fi înființat la Soveja

Centrul Cultural din Soveja vă găzdui inclusiv un muzeu al tradițiilor din Soveja. Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Filimon la finalizarea lucrărilor de refacere a scenei de lemn de la Centrul cultural. ,,Astăzi (joi – n.r.) am terminat de montat scena de la Centrul Cultural “Simion Mehedinți” din Soveja. Vechea scenă a fost înlocuită deoarece era extrem de degradată din cauza umezelii, asta pentru că la momentul montării ei nu s-a ținut cont de umiditatea materialului lemnos. Am vrut să evităm un posibil accident nefericit prin care cineva să se accidenteze.

Clădirea Centrului Cultural de la noi din localitate va intra într-o reconfigurarea totală și, pe viitor, vă găzdui inclusiv un muzeu al tradițiilor din Soveja. În prezent, clădirea găzduiește Colecţia Muzeală “Simion Mehedinți” și un centru de documentare, cuprinzând cărți și obiecte originale de mobilier, documente de arhivă și alte obiecte care au aparținut savantului. În perioada următoare, vom începe lucrările de amenajare a camerelor din interiorul clădirii astfel încât să punem în valoare tot spațiul disponibil pentru activitățile social-culturale.

Ateliere de creație pentru copii, pictură, sculptură și dans, acestea sunt unele din activitățile care se vor desfășura în Centrul Cultural „Simion Mehedinți””, a afirmat primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?