Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cadre medicale pregătite pentru luptă


Doi subofițeri cadre medicale, aparținând de două unități militare din Piatra Neamț, respectiv Buzău, s-au pregătit la Focșani pentru participarea la operațiuni militare în zonele în care au loc conflicte armate. Aceștia au efectuat stagii de pregătire medicală la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. Ei urmează să se alăture altor colegi ce desfășoară deja misiuni specifice, în teatrele de operațiuni din Afganistan.
Cele două cadre medicale au efectuat un stagiu de pregătire de trei săptămâni la Spitalul Militar, timp în care și-au completat pregătirea medicală de specialitate. Subofițerii au fost pregătiți în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe a unității spitalicești, astfel încât au putut să desfășoare activități specifice acestei secții, care le vor fi de un real folos în misiuni, având în vedere că cei doi vor fi detașati în teatrele de operațiuni. „Cei doi subofițeri și-au completat pregătirea profesională în departamentul de Primiri Urgențe a Spitalului Militar din Focșani. Ei vor pleca în Afganistan, iar misiunea lor va avea un grad complex de dificultate, ținând cont de condițiile din teatrele de ope-rațiuni”, a declarat maiorul Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar de Urgență din Focșani.
Subofițerii au fost pregătiți să intervină în caz de atac al trupelor inamice, dar au și rolul de a pregăti trupele militare afgane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?