Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

FC Panciu va debuta în liga a treia contra CSM Paşcani


Cu trei zile înainte de startul noului sezon a fost închis talciocul cu locuri în ligile doi și trei. Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ultimele modificări în structura seriilor din cele două eșaloane. Astfel, Dinamo II, Mureșul Deva, UTA și Poli Iași vor juca în Liga 2, iar CSM Pașcani, CSM Medgidia, Viitorul Chirnogi, Chindia Târgoviște, Minerul Motru, Unirea Sânnicolau Mare, Avântul Reghin, CS Zlatna și Gloria II Bistrița vor evolua în Liga 3. Competiția va începe în seria a V-a cu un număr de 14 echipe, iar seriile IV și VI vor avea în componență 15 formații, ca urmare a retragerii unor grupări care aveau dreptul de participare în eșalonul 3. Retragerea din campionat a formației Willy Bacău a adus păncenilor un nou adversar în prima rundă a ligii a treia. Deși inițial FC Panciu ar fi trebuit să joace acasă cu Poli II Iași, ieri, FRF a anunțat că adversara vrâncenilor va fi CSM Pașcani. Partida este programată mâine, de la ora 18.00, pe Stadionul Orășenesc.

Programul primei etape din seria I (mâine, ora 18.00):
FC Panciu – CSM Pașcani, Mesagerul Bacău – CSM Focșani, Poli Galați – Rapid CFR Suceava, FCM Onești – FCM Bacău, Cetatea Tg. Neamț – Oțelul II Galați, Cetatea Suceava – Aerostar Bacău, Willy Bacău – Ceahlăul II Piatra Neamț, Luceafărul Botoșani – Petrotub Roman.

Haraga: „Suntem mulțumiți de ceea ce am realizat”

Chiar dacă echipa sa a fost eliminată la loteria loviturilor de departajare, 5-4 (1-0,    1-1, 1-1) de formația de liga a doua, Dunărea Galați, antrenorul principal al echipei din Panciu, Sorin Haraga, a declarat la finalul confruntării de marți seara ca echipa sa ar fi putut obține calificarea dacă jucătorii erau mai atenți la finalizare. „Suntem mulțumiți de ceea ce am realizat și că am jucat de la egal la egal cu o echipă din eșalonul secund al fotbalului românesc. Păcat că nu am fost inspirați la finalizare și la loviturile de departajare. Chiar dacă am pierdut, jocul echipei a funcționat și îmi doresc să repetăm această evoluție și la jocurile oficiale din campionat”, a spus Haraga. La rândul său, președintele grupării păncene, Florin Stoica a precizat că FC Panciu a rămas o echipă valoroasă. „Am întâlnit o formație cu pretenții și mă bucur că nu ne-am făcut de râs”, a spus președintele Stoica, care a urmărit partida alături de edilul-șef al orașului Panciu, Ion Petre. Jucătorii Dunării Galați au fost mai norocoși la loteria loviturilor de pedeapsă, au transformat toate        penalty-urile, iar Dunărea Galați a câștigat cu 5-4 (1-0, 1-1). Păncenii au ratat două lovituri de pedeapsă, prin Dobrescu (șut pe lângă poartă) și Sascău (lovitură apărată de Mindileac), iar formația de la malul Dunării s-a calificat în turul V al Cupei. Gălățenii au înscris primii în minutul 38. Munteanu a scăpat singur spre poarta vrâncenilor, a lobat balonul peste portarul gazdelor, iar mingea a depășit linia porții după ce în prealabil a lovit și bara. În actul secund, păncenii au ieșit mai motivați de la ca-bine și au luat cu asalt poarta adversă. Egalarea a survenit în min. 58, când Bîra a executat perfect o lovitură liberă, iar portarul Dunării a introdus mingea în propria poartă. Partida nu a adus nimic nou în cele două reprize de prelungiri și s-a ajuns la penalty-uri, unde oaspeții au avut mai mult noroc. FC Panciu a jucat cu: Lazăr – Stanciu, Bozian, Stan, Cl. Mihai – Balaban (57 Ungureanu), Bîra, Duțu, R. Marin (53 Gălățeanu) – Sascău, I. Radu (72 Dobrescu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?