Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

„Vă puteţi adresa instanţei de judecată“


Astăzi Curierul juridic tratează cazul domnului Manole G. din municipiul Focșani 

Domnul Manole G., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a povestit despre problemele cu care se confruntă. Dumnealui ne-a spus că, în urmă cu mai mulți ani, părinții săi au construit o casă la țară prin propriile lor mijloace. O perioadă casa a figurat la Primărie ca aparținând acestora, în calitate de proprietari. Apoi în registrele Primăriei s-a strecurat o greșeală, casa fiind radiată din evidențe cu mențiunea că nu mai există, cu toate că această construcție nu a fost demolată vreodată, ea existând și în ziua de astăzi. Domnul Manole G. ne-a spus că în toată această perioadă s-au plătit toate impozitele datorate statului. Acum, dumnealui dorește să facă succesiunea și nu poate din cauză că nu are act de proprietate pe casă. Ne întreabă ce poate să facă.
Răspuns: Domnule Manole G., într-o astfel de situație, de regulă, se folosește formula „casa bătrânească, stăpânită mai bine de 30 de ani, construită pe terenul proprietate”. Primăria vă poate elibera o adeverință în care să confirme faptul că familia dvs. a construit această casă și o stăpânește de mai bine de 30 de ani (din cele spuse de dvs. casa are aproximativ 65 ani). Dacă doriți un act cert de proprietate, puteți deschide o acțiune la Judecătoria Focșani, prin care să solicitați fie partajul succesoral, fie ca instanța de judecată să constate că sunteți proprietarul construcției. De regulă, pentru a redobândi proprietatea asupra acestui bun imobil ar trebui să intentați acțiunea în revendicare, însă dvs. nu aveți un titlu de proprietate pentru aceasta. De asemenea, puteți să vă adresați în scris Primăriei din comună, solicitând modificarea mențiunilor din registru în sensul înscrierii dvs. ca proprietar, arătând dovezile pe care se sprijină cererea. Un mijloc de probă temeinic îl reprezintă și mențiunile inițiale din Registrul agricol anterior, în care fi-gurează părinții dvs. ca proprietari.
 
Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?