Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Traficantul de haşiş de la Cîmpineanca rămâne după gratii


Dorin Dimofte, bărbatul din Cîmpineanca acuzat că a vândut hașiș unor polițiști sub acoperire, va rămâne în arest. El a atacat cu recurs hotărârea de arestare preventivă, dar magistrații Curții de Apel Galați l-au respins. Apărătorul acestuia, avocatul Cristian Dragovici, s-a arătat nemulțumit de măsura care a fost luată împotriva clientului său, mai ales că în dosar mai sunt cercetate alte două persoane pentru aceleași infracțiuni, dar împotriva cărora s-a aluat doar măsura de a nu părăsi localitatea. „Sunt greșeli destul de mari în dosar. Mai sunt cercetați și alți doi inculpați pentru aceleași infracțiuni și sunt în liberate, în timp ce împotriva clientului meu procurorul a venit cu propunere de arestare preventivă. După șapte zile de stat în arest, fără schimburi și fără mâncare, am făcut cerere ca soția să poată merge în vizită la el, dar procurorul a respins cererea. Singurul care a dat dovadă de omenie este șeful de la arest. În plus, al meu client este bolnav de astm, este dependent de spray și în cazul în care face o criză, nu știu ce se va întâmpla”, ne-a spus avocatul Dragovici.
Reamintim că în seara zilei de 8 iulie, bărbatul, care are 42 de ani și locuiește în Câmpineanca, ar fi încercat să vândă unui ofițer sub acoperire 20 de grame de hașiș, flagrantul fiind organizat chiar în fața primăriei din localitate. La perchezițiile efectuate de polițiștii de la Crimă Organizată și de procurorii DIICOT, la domiciliul acestuia a fost găsită cantitatea de 980 grame de hașiș. Din primele cercetări, dar și din declarațiile bărbatului, a reieșit că drogurile ar fi fost aduse în țară din Italia, iar Dimofte intenționa să ceară 50 de lei pe gramul de hașiș.
Potrivit anchetatorilor, în sarcina suspectului s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară, trafic și consum ilicit de droguri de risc. De altfel, acesta era filat încă din primăvară, iar până la organizarea flagrantului, el le-a mai vândut ofițerilor sub acoperire hașiș de patru ori, dar și altor persoane. Odată cu el, la audieri au mai ajuns și alte persoane, unele în calitate de martori, altele în calitate de suspecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?