Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Procurorii confirmă că asistentele petreceau


Procurorul șef Marius Iacob susține că din declarațiile mai multor martori ai incendiului de la Maternitatea Giulești reiese faptul că în momentul izbucnirii focului „mai multe cadre medicale se aflau strânse într-un salon”, de unde s-a ieșit cu un tort. Întrebat dacă există posibilitatea ca între persoanele din acel salon de unde s-ar fi ieșit cu un tort să fi fost și asistenta Florentina Cârstea, cea care avea în pază Secția de Terapie Intensivă în care se aflau nou-născuții prematur, criminalistul a arătat că „nu au fost obținute date că asistenta era acolo (în Secție-n.r.), acest aspect fiind cercetat în continuare”.
Chestionat în legătură cu perioada de timp în care asistenta Florentina Cârstea ar fi lipsit din preajma micuților, Marius Iacob a spus: „A lipsit o perioadă de timp. Cert este că a lipsit, iar acum așteptăm rapoartele”. Întrebat câte cartele de acces existau pentru secția respectivă, criminalistul a arătat că pentru intrarea în salonul de terapie exista un singur card de acces, card care se afla în posesia asistentei Florentina Cârstea, aceasta fiind cea însărcinată cu grija salonului.
Despre funcționarea corespunzătoare a incubatoarelor și despre sistemul propriu de alarmă al acestora, procurorul a arătat că „incubatoarele au o memorie proprie, iar specialiștii de la Autoritatea Națională a Medicamentului și a Aparaturii Medicale analizează aceste aspecte, urmând să transmită Parchetului rezultatele”. Totodată, Iacob a declarat că vineri a fost primit raportul final de Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI și se prelucrează datele raportului. „Confruntăm datele declarate de persoanele audiate până în prezent. Sunt multe contradicții între declarațiile personalului medical și sperăm să le clarificăm cât mai curând”, a mai spus Marius Iacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?