Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Arbori tăiaţi cu acordul pădurarului


Un bărbat din Buzău și un pădurar de la un Ocol Silvic privat din Vrancea sunt cercetați de polițiști pentru tăierea ilegală a unor arbori dintr-o pădure si-tuată pe raza comunei Tâmboiești. Infracțiunea a fost descoperită în perioada 18-19 august, când polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și identificării persoanelor care taie arbori fără drept. Chiar în prima zi a acțiunii, polițiștii l-au prins în flagrant pe Viorel B., de 28 de ani, din comuna Podgoria, județul Buzău, în timp ce tăia și sustrăgea mai mulți arbori din specia gorun. Pădurea din care acesta și-a însușit arborii este situată pe raza administrativă a comunei Tâmboiești.
În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că buzoianul ar fi comis ilegalitatea cu acordul unui pădurar care are în pază pădurea din care s-a tăiat gorunul. Bărbatul care a fost prins în timp ce tăia lemnul dar și pădurarul sunt acum cercetați de oamenii legii. „În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pe numele lui B. Viorel sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «tăiere ilegală de arbori» și «sustragere de material lemnos», iar pădurarul în cauză este cercetat pentru complicitate  la «tăiere ilegală de arbori» și «sustragere de material lemnos»”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. Surse oficiale susțin că pădurarul este angajatul unui Ocol Silvic privat din Vrancea.
Åži un bărbat din Vârteșcoiu este cercetat după ce a fost prins în timp ce tăia arbori din specia fag. Pe 19 august, polițiștii l-au prins în flagrant pe Daniel Åž., de 34 de ani, din Vârteșcoiu , care tăia arbori din specia fag din pădurea pe care o are pe raza comunei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și este cer-cetat pentru tăiere ilegală de arbori. Nu au scăpat fără sancțiuni nici șoferii care aveau mașinile încărcate cu material lemnos. În urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pe linia transportului de material lemnos pe traseul Tișița-Câmpuri au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru ne-respectarea prevederilor referitoare la transportul și comercializarea materialului lemnos din Legea nr. 31/2000. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 3,80 metri cubi de lemn de foc, în va-loare de 684 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?