Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Scutiri la plata penalităţilor la întreţinere


Vicepreședintele PC, Bogdan Ciucă, a anunțat, ieri, intrarea în vigoare a unei legi inițiate de PC privind scutirea de la plata penalităților la întreținere generate de suma restantă a proprietarilor care își achită integral cotele de contribuție în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii. Ciucă a precizat, într-o conferință de presă, că aceste prevederi se vor aplica familiilor al căror venit net lunar pe membru de familie, respectiv al unei persoane singure, nu depășește suma de 1.000 lei.
Bogdan Ciucă a menționat că nu vor beneficia de această lege românii bogați ci românii care, de bună credință, vor să plătească, dar nu au cu ce. „La această dată, foarte mulți români și datorită crizei, și datorită pierderii locului de muncă au acumulat datorii la întreținere, care sunt datoriile cu titlu de bază, și pentru că nici acestea nu au fost achitate la timp, acestea au generat penalități, penalități calculate de multe ori aberant, nejustificat și diferit de la o asociație la alta”, explicat el.
Potrivit legii, prin cotele de contribuție la cheltuielile asociațiilor de proprietari se înțelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalități. „Am avut resurse politice să ștergem datorii uriașe la societăți private, la societăți de stat pe care le-am făcut lipsite de datorii și ulterior le-am vândut unor cunoștințe mai apropiate sau mai puțin apropiate, clientelei politice sau neclientei politice (…). Credem că este momentul să avem aceeași putere și resursă politică pentru a ajuta și populația săracă din România”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?