Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Tentativă de suicid cu medicamente pentru HIV


Aproape că nu trece nicio zi fără ca medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani să nu se confrunte cu noi cazuri de tentative de suicid. Ieri, la UPU a ajuns o femeie de 26 de ani, din Sascut, care a încercat să-și curme viața. Potrivit medicilor, tânăra a înghițit 20 de capsule de Zidovudină, un medicament utilizat pentru a încetini evoluția infecțiilor cu HIV la pacienții diagnosticați cu SIDA. După ce a fost stabilizată, tânăra a primit și un bilet de trimitere pentru Secția de Psihiatrie.
Tot în urma unei tentative de suicid a ajuns la spital și o femeie de 51 de ani, din Cotești. Medicamentele au reprezentat, și în acest caz, metoda utilizată cu scopul de a-și curma zilele. Femeia a ingerat 30 de tablete de Enap, medicament utilizat în toate stadiile hiperten-siunii esențiale.
Se pare că femeia suferă și de etilism cro-nic, care, probabil, i-a dat curajul necesar efectuării acestui gest. După tratamentul de la UPU, femeia a fost internată în spital, la Secția de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?