Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pedeliştii caută înlocuitor prefectului Oprea


Conducerea PDL Vrancea pare hotărâtă să îl schimbe pe prefectul Ion Oprea. La sfârșitul săptămânii trecute au fost trimise două propuneri către Palatul Victoria pentru ca premierul să își dea acceptul înlocuirii prefectului de Vrancea. Surse autorizate din PDL spun că pe listă se aflau avocatul Marius Părpăuță și șeful PDL Focșani, Nicu Tănase. Primul exclus a fost Părpăuță, al cărui nume a fost tăiat rapid de șeful Executivului din cauza CV-ului, respectiv trecutul din cadrul din Serviciul Român de Informații.
Pentru a-l schimba pe Ion Oprea, șefii de la PDL ar putea invoca chiar și absența de la ultima videoconferință convocată de premierul Emil Boc. Ion Oprea se află pe lista celor care nu au putut participa la reuniune pentru că se află în concediu de   odihnă, această situație fiind solicitată în mod special de angajații de la Palatul Victoria.
Nu este prima oară când pedeliștii încearcă schimbarea prefectului. În urmă cu o lună de zile, președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, încerca să găsească justificări pentru demiterea lui Ion Oprea. Pentru aceasta s-a ajuns până la motivul hilar că prefectul a cerut motorină pentru utilajele primăriilor afectate de inundații și nu s-a descurcat cu ceea ce există pe plan local. La acea dată se vehicula ca înlocuitor al lui Oprea numele traseistului exclus din PNL, Romeo Postelnicu. Această schimbare se pare că ar fi fost negociată la o întâlnire de la Focșani la care au participat Valeriu Stoica și Sever Voinescu.
Deși vor să îl schimbe pe Oprea, pedeliștii nu îi reproșează abuzurile comise la ordinele partidului prin care blochează de aproape 7 luni folosirea a peste 11 milioane lei pentru programele de dezvoltare locală. Este vorba de sumele alocate prin Hotărârea 6 din 2010 a Consiliului Județean care distribuie peste 11 mi-lioane de lei către primăriile vrâncene pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.
Hotărârea a fost contestată în instanța de contencios administrativ de juriștii Prefecturii și, după ce au pierdut la Tribunalul Vrancea, au declarat recurs la Curtea de Apel Galați. Faptul că prefectul execută doar un ordin al PDL atunci când contestă alocarea banilor către localități de către Consiliul Județean o confirmă procesele similare existente în județele unde administrația județeană este condusă de PSD sau PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?