Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Proiectile detonate de pirotehnişti


   15 proiectile descoperite pe teritoriul județului, în ultima perioadă, au fost distruse ieri de pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” Vrancea. Detonarea a avut loc în poligonul din comuna Nănești. Muniția provenea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cea mai mare parte fiind descoperită de cetățeni în timpul efectuării de lucrări agricole.
   Specialiștii din cadrul ISU avertizează că deși unele proiective par deteriorate, acestea pot fi încă active și pot provoca importante pagube materiale sau pierderi de vieți omenești. Pirotehniștii au câteva recomandări pentru cetățenii care descoperă astfel de muniții:
– nu le atingeți;
– nu le loviți sau mișcați;          
– nu le introduceți în foc;
– nu încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente;
– nu lăsați copiii să se joace cu asemenea componente;
– nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
– în zonele unde se presupune că ar exista muniții neexplodate nu executați lucrări de îmbunătățiri funciare, săpături manuale, nu aprindeți focul și interziceți circulația vehiculelor, oamenilor și animalelor;
– când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță organele de intervenție.
   „Rețineți – neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută de către subunitățile pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatură specială pentru această misiune periculoasă. Apel unic pentru situații de urgență: 112”, se precizează într-un comunicat al ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?