Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Funcţionarii ameninţă cu greva


Sindicatul Muncii și Protecției Sociale Vrancea amenință cu greva generală și cere reanalizarea disponibilizărilor din agențiile județene pentru prestații sociale deoarece până acum a mai fost realizată o reorganizare prin reducerea cu 23% a numărului de posturi în luna decembrie 2009. Solicitarea conducerii sindicatului din Vrancea a fost transmisă către Administrația Prezidențială și Guvern.
Funcționarii de la Agenția de Prestații Sociale sunt nemulțumiți că, în mai puțin de un an, numărul de disponibilizați din cadrul instituției ajunge la aproape 50%. Prima reorganizare a avut loc la sfârșitul anului trecut. La acea dată Agenția județeană a fost supusă reorganizării prin reducere de posturi, iar Direcția de Muncă și Protecție Socială a fost desființată ca urmare a comasării prin absorbție la agenție.
„Prin ordinul 1827 din 18.12.2009 al ministrului muncii, familiei și protecției sociale, au fost aprobate structura organizatorică-cadru și numărul de posturi pentru agențiile teritoriale, ceea ce a însemnat o redu-cere de posturi cu 23% pentru fiecare agenție”, se arată în solicitarea sindicaliștilor.
Cumulat, cele două redu-ceri de personal, din decembrie și din prezent, vor face ca numărul de funcționari să fie redus cu aproape 50% față de anul trecut. „Reducerea de personal la nivelul agențiilor județene pentru prestații sociale va fi de 25% ceea ce înseamnă că reducerea numărului de posturi la nivelul agențiilor de prestații sociale va fi de 48% în decursul a 6 luni, discriminatoriu în raport cu casele teritoriale de pensii – 22,5%, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă – 25% dar mai ales cu inspectoratele teritoriale de muncă care, în luna decembrie, au avut o reucere de 20% iar acum reducerea este de numai 4,5%”, a afirmat președintele sindicatului, Dumitru Curcă. El a precizat că funcționarii sunt dispuși să ajungă până la greva gene-rală dacă solicitarea lor nu este luată în seamă. „Se poate ajunge la grevă ge-nerală și la blocarea inclusiv a plăți diferitelor alocații. Să facă și la noi disponibilizări așa cum le fac la Guvern, unde se trec de la un minister la altul”, a precizat liderul de sindicat. Sindicatul numără 204 membri din care 70 lucrează la Casa de Pensii Baia Mare, iar 6 funcționari sunt la Casa Națională de Pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?