Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Onoruri militare pentru locotenent-comandorul Antoche


Trupul neînsuflețit al locotenent-comandorului Cătălin Vicențiu Antoche a fost depus ieri, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din Focșani. Sfâșiați de durere, părinții și soția militarului nu și-au putut stăpâni lacrimile nici în timpul slujbei. Cătălin Vicențiu Antoche va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Sudic din Focșani. Tot ieri, militarii din Garnizoana Focșani au ținut un moment de reculegere în semn de respect și prețuire pentru militarii decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla.

Trupul neînsuflețit al locotenent-comandorului Cătălin Vicențiu Antoche, decedat în tragedia aviatică de la Tuzla a fost depus ieri, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din Focșani. Trupul neînsuflețit al militarului a fost adus la Focșani de colegii de la baza Boboc. Soția, părinții și cunoscuții nu s-au putut dezlipi de lângă sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al lui Cătălin Vicențiu  Antoche. Pe lângă faptul că iubea avioanele, militarul era pasionat și de poezie. Cumnatul său, Răzvan Anghene, ne-a povestit că acesta a scris foarte multe poezii și că în ultima perioadă abandonase această pasiune în favoarea familiei. „Este foarte dureros ceea ce s-a întâmplat. Pe lângă faptul că își făcea meseria cu pasiune, îi plăcea foarte mult și poezia. A scris foarte multe poezii. În ultima vreme renunțase pentru a-și dedica timpul familiei”, a declarat Răzvan Anghene. Toți  cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă și nu se pot obișnui cu ideea că nu-l vor mai vedea pe Cătălin.
Militarul vrâncean va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Sudic din Focșani. La funeralii vor fi prezenți și 40 de colegi de la baza Boboc, reprezentanți ai conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale. Cătălin Vicențiu Antoche va fi înmormântat cu onoruri militare.
Militarul vrâncean a zburat pentru ultima oară luni, când s-a ridicat spre cer și a rămas acolo.
Astăzi, 11 dintre cei 12 militari morți vor fi conduși pe ultimul drum.  Comandorul Nicolae Jianu, până luni comandantul Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene, va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Militar Ghencea, din capitală.
Reamintim că luni după-amiază, la ora 17.40, un avion AN-2, care aparținea Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene din Boboc și executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parașutare, s-a prăbușit pe aerodromul Tuzla. La un moment dat, avionul s-a ridicat de la sol, după care s-a prăbușit brusc. La contactul cu solul, AN-2 a luat foc. În urma catastrofei aviatice și-au pierdut viața patru militari din cadrul Forțelor Aeriene și opt din cadrul Forțelor Navale. Doar doi dintre militarii care se aflau la bord au scăpat cu viață și sunt acum în afara oricărui pericol.

Momente de reculegere

Militarii din Garnizoana Focșani au ținut ieri, un moment de reculegere pentru militarii decedați în urma catastrofei aviatice de luni, de la Tuzla. În cadrul ceremoniei, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor doisprezece camarazi, apoi s-a oficiat serviciul religios. „În memoria milita-rilor căzuți la datorie în accidentul aviatic din 6 iulie, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au ținut un moment de reculegere. A fost oficiat serviciul religios de pomenire a celor 12 camarazi, iar drapelul a fost arborat în bernă”, a precizat plutonier Alina Raicu, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.
Tot miercuri, în toate capelele de unitate și în bisericile militare sau de garnizoană s-au desfășurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Forțele Aeriene și Forțele Navale, care și-au pierdut viața pe aerodrom.
Nu doar militarii din țară au adus un omagiu colegilor lor, ci și cei plecați în teatrele de operații. Au fost organizate ceremonii militare și religioase, în semn de respect și prețuire pentru militarii decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?