Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Concedii medicale plătite cu întârziere


Banii care ar trebui achitați pentru concedii medicale, ajung cu greu la beneficiari. În consecință, mai mulți angajatori au fost reclamați la Inspectoratul Teritorial de Muncă din această cauză. Angajatorii reclamați la Inspectoratul Teritorial de Muncă susțin că întârzie efectuarea plăților din cauza faptului că își recuperează cu greu banii dați de la Casa de Asigurări de Sănătate.
Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă s-au mai confruntat cu reclamații privind timpul de lucru, dar și repaosul săptămânal, reclamanții plângându-se de faptul că lucrează prea mult peste program, fără a fi plătiți conform legii. De la începutul lunii și până în prezent, inspectorii de muncă s-au confruntat cu 53 astfel de sesizări.
Majoritatea a fost reprezentată de sesizări primite de la instituții publice, precum primării sau chiar de la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale. Un număr de 18 sesizări a avut la bază relațiile de muncă, iar trei dintre acestea au implicat compartimentul social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?