Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Asfalt, canalizare şi staţie de epurare pentru locuitorii din Gologanu


Lucrările de asfaltare a drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare, și a unei stații de epurare în comuna Gologanu vor fi finalizate în luna august. În prezent se mai lucrează la stația de epurare iar în aceste zile se toarnă stratul de uzură pe drumurile comunale. Valoarea acestor investiții este de 2,5 milioane euro. Finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Primarul comunei Gologanu, Dumitru Robu, a declarat că în prezent se execută ultimele lucrări din cadrul proiectului finanțat din fonduri structurale. Lucrările de asfaltare a drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Gologanu vor fi finalizate în luna august.
„În aceste zile se toarnă stratul de uzură pe cei 4,5 kilometri de drumuri comunale. De asemenea, se lucrează la stația de epurare iar până la sfârșitul acestei luni vor fi montate pompele și toate echipamentele necesare pentru epurarea apelor uzate. Canalizarea întregii comune a fost deja făcută și sperăm ca, în luna august, să fie finalizate lucrările la acest important proiect de investiții”, a afirmat primarul Dumitru Robu.
Cel care supraveghează îndeaproape ca lucrările să se desfășoare conform condițiilor și normelor stabilite de Uniunea Europeană este chiar primarul din Gologanu, Dumitru Robu. Edilul spune că deja lucrările au fost avizate și verificate de experți ai Centrului regional de plăți pentru dezvoltare rurală și pescuit Constanța. „Experții  s-au declarat mulțumiți de calitatea lucrărilor și realitatea situațiilor de lucrări întocmite de constructor. Situațiile de lucrări au fost aprobate și banii virați conform graficelor de execuție”, a precizat primarul Dumitru Robu.
Edilul șef din Gologanu s-a declarat mulțumit de modul în care constructorul și-a îndeplinit obligațiile contractuale precizând că lucrările au fost făcute excepțional. „Calitatea lucrărilor este excepțională, lucru care a fost constatat și de experții de la Centrul regional. Nu pot decât să felicit constructorul pentru modul în  care și-a îndeplinit obligațiile contractuale”, a mai precizat primarul din Gologanu.

Cele mai mari investiții din comuna Gologanu

Proiectul finanțat din fonduri structurale este cea mai mare investiție realizată în comuna Gologanu. „Este cel mai important proiect pe care îl realizăm în comună până în acest moment”, a precizat primarul Dumitru Robu. Edilul a adăugat că, din fondurile primăriei, au fost construite 211 cămine amplasate pe partea opusă rețelelor de canalizare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să se racordeze și care nu vor mai fi nevoiți să plătească sume mari de bani pentru a face subtraversările pe sub drumurile comunale.
Proiectul are o valoare de 2,5 milioane euro, iar finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și finalizat în 18 luni. Proiectul constă în construirea unei stații de epurare, a unui sistem de  canalizare, dar și asfaltarea drumurilor comunale. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 17 kilometri, iar rețeaua de drumuri asfaltate va avea o lungime de șapte kilometri. Sistemul de canalizare, rețelele colectoare și stația de epurare vor costa 1,5 milioane de euro, iar pentru asfaltarea drumurilor comunale se va asigura finanțare de un milion de euro.
Primarul Dumitru Robu a precizat că în prezent mai are realizate patru proiecte de investiții edilitare.
Este vorba de o sală de sport, realizarea unui parc în centrul civic, și reabilitarea căminului cultural și a școlii din localitate.

7 milioane euro pentru primăriile vrâncene

Primăriile Gologanu și Cîrligele sunt singurele administrații locale din Vrancea care au obți-nut finanțări nerambursabile din fonduri europene prin măsura 322. Valoarea proiectelor rea-lizate de edilii social democrați este de peste 7 milioane euro. Dacă la Gologanu banii au fost alocați pentru stație de epurare, sistem de  canalizare, asfaltarea drumurilor comunale, la Cîrligele vor fi utilizați pentru asfaltarea și reabilitarea drumurilor comunale, construcția unei grădinițe, a unui centru After school și dotarea unui cămin cultural. „Singura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a afirmat primarul din Cîrligele, Åžtefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?