Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

Alimentele-vedetă în perioada caniculară


În perioadele caniculare, mai  ales dacă acestea sunt prelungite, cei mai mulți dintre noi experimentează o reducere a apetitului, însoțită de stări de moleșeală și de epuizare ce pot fi agravate de senzația de greață și amețeli.

Potrivit medicilor nutriționiști, în zilele caniculare, se recomandă o dietă bogată în minerale, vitamine și apă, pentru a preveni apariția tulburărilor metabolice. Din cauza transpirației excesive pe timp de caniculă, organismul pierde apă și substanțe minerale, care, dacă nu sunt înlocuite rapid, pot genera o serie întreagă de tulburări metabolice și cardiovasculare, atrag atenția specialiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?