Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fiscul a recuperat 6,1 milioane lei de la evazionişti


Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat peste 6,1 milioane lei la bugetul general consolidat în urma controalelor derulate în luna mai. Inspectorii au efectuat 259 de verificări la 250 de contribuabili, din care 176 verificări la persoane juridice și 83 la persoane fizice autorizate. Peste trei sferturi din suma totală atrasă la buget de inspectorii fiscali reprezintă diferențele de taxe, impozite și contribuții, respectiv 4,6 milioane lei. De asemenea, au fost calculate majorări de întârziere de 1,4 milioane lei și au fost acordate 103 amenzi contravenționale în valoare de 87 mii lei. În urma inspecțiilor întreprinse a fost diminuată pierderea fiscală cu valoarea de 8.623.214 lei.
Tot în luna mai s-au desfășurat șapte acțiuni de control inopinat în centre comerciale en-gros, piețe, târguri, cafenele, baruri, unități turistice și de alimentație publică. Acțiunile s-au finalizat cu aplicarea a două amenzi contravenționale în valoare totală de 500 lei.
Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice au arătat că verificările au fost dispuse pentru „creșterea veniturilor bugetului general consolidat și în vederea combaterii evaziunii fiscale și respectiv a identificării contribuabililor ale căror fapte pot fi sancționate pentru reținerea și nevirarea în totalitate, de către plătitorii obligațiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă”.
Amenzile au fost aplicate pentru declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; nerespectarea prevederilor Ministerului Finanțelor Publice referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?