Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

PE a aprobat raportul privind accesul României şi Bulgariei la Sistemul de Informaţii Schengen


Plenul PE a adoptat decizia Consiliului care prevede că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de protecție a datelor necesare pentru conectarea la baza de date SIS (Sistemul de Informații Schengen), care permite schimbul de informații în lupta împotriva criminalității și a imigrației ilegale.

Până la sfârșitul acestui an niciunul dintre ambele state nu vor fi obligate să refuze intrarea pe teritoriul lor sau să expulzeze resortisanți din state terțe pentru care un alt stat membru a emis o alertă SIS în scopul refuzului intrării.

SIS este o bază de date sofisticată utilizată de agenții de control de la frontieră pentru a schimba informații cu privire la persoane, în cadrul luptei împotriva criminalității și a imigrației ilegale. Statele participante introduc date, numite „alerte”, referitoare la persoanele căutate sau dispărute, la bunurile pierdute sau furate, precum și la interdicțiile de intrare. Aceasta este imediat și direct accesibilă tuturor agenților de poliție care acționează în intervențiile stradale și altor autorități publice care au nevoie de informațiile respective. Baza de date acoperă cea mai mare parte a Uniunii Europene, la care se adaugă Norvegia, Islanda și Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?