Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Poliţie Comunitară la Panciu


Primăria Panciu va înființa Serviciul de Poliție Comunitară, ca urmare a implementării proiectului european „Servicii Eficiente și de Calitate pentru Cetățenii orașului Panciu”. Ieri, primarul Ion Petre a semnat, la sediul Ministerului Administrației și Internelor, contractul acestui proiect care va fi finanțat de Fondul Social European prin intermediul Programului Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative”. Valoarea totală a proiectului european prin care se va înființa, în orașul Panciu, Poliția Comuni-tară este de 884.365 RON, fără TVA, contribuția Consiliului Local Panciu fiind de 17.687 RON fără TVA, respectiv 2% din valoarea totală.
„În condițiile în care bugetul orașului Panciu nu poate asigura înființarea unui astfel de serviciu am identificat ca soluție viabilă realizarea acestuia cu fonduri europene. Poliția Comunitară este un serviciu care va veni în sprijinul cetățenilor orașului Panciu, consolidând ordinea și siguranța publică. Siguranța deplină a celor peste 10.000 de pănceni a fost, este și va fi o preocupare de bază a administrației pe care eu o conduc”, a declarat primarul Ion Petre.
Proiectul „Servicii Eficiente și de Calitate pentru Cetățenii orașului Panciu” prevede ca Poliția Comunitară să fie compusă, pentru început, din 15 persoane care vor urma un curs de limbă engleză, un curs de PC, un curs privind drepturile omului și un altul de egalitate a șanselor. De asemenea, la aceste cursuri vor participa doi consilieri locali din cadrul Comisiei de Ordine Publică a Consiliului Local Panciu și trei salariați ai primăriei. Proiectul, care se va implementa în termen de 12 luni, prevede realizarea unui Manual al Polițistului Comunitar care va cuprinde reguli de conduită și proceduri standard pentru polițiștii comunitari.
În ceea ce privește dotarea Poliției Comunitare, vor fi achiziționate, în leasing, două autoturisme Logan, 10 stații de emisie-recepție dar și alte echipamente necesare desfășurării activității polițiștilor comunitari.
„În 12 luni de zile cetățenii orașului Panciu vor vedea pe stradă primii polițiști comunitari. Finanțarea acestui proiect este o realizare importantă a Primăriei orașului Panciu. Sper ca implementarea lui să ridice gradul de siguranță la nivelul orașului, așa cum se așteaptă și cetățenii din Panciu”, a conchis primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?