Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Ruladă de găină


Ingrediente:
2 găini
300-400g nuci
300-400g prune negre uscate
1 lingură de maioneză
2 căței de usturoi tocați
Mirodenii: piper roșu dulce o lingură, piper roșu iute o jumătate de linguriță, coriandru uscat o linguriță, o jumătate de nucușoară dată prin răzătoare, rozmarin, oregano, muștar, piper negru și sare după gust
 
Mod de preparare:
În primul rând scoatem pielea de la găini și avem grijă să n-o rupem pentru că vom avea nevoie de ea. Tăiem carnea de pe oase, apoi dăm carnea prin mașina de tocat (în afară de piept), apoi dăm prin mașina de tocat și prunele deja opărite și nucile. Pieptul de găină îl tăiem în cuburi foarte mici și îl adăugăm cu carnea tocată. Apoi adăugăm mirodeniile, maioneza, usturoiul și amestecăm bine. Întindem o foaie de aluminiu o ungem cu ulei și așezăm pielea de găină pe ea.
Apoi punem și carnea tocată și cu atenție învârtim rulada. Ungem rulada cu ulei și o piperăm, o învelim în foaia de aluminiu. Cuptorul să fie cam 200 de grade, punem rulada la cuptor circa 40-45 min., apoi deschidem foaia de aluminiu și o mai lăsăm la cuptor încă 20 minute și periodic o stropim cu suc.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?