Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fiul preşedintelui PDL l-a reclamat pe ginerele viceprimarului PNL


Referentul cultural din cadrul primăriei Slobozia Bradului este cercetat de procurori pentru o presupusă luare de mită după ce un localnic l-a denunțat pentru solicitarea de bani la eliberarea unei diplome. Localnicii din Slobozia Bradului spun că ar putea fi vorba și de o răzbunare politică având în vedere că referentul, Paul Gugoașe, este ginerele viceprimarului liberal iar acuzatorul, Irinel Călin este fiul președintelui PD-L Slobozia Bradului. Procurorii au organizat și un flagrant la primărie însă victimă a căzut viceprimarul, cel care a luat presupusa mită de 50 lei de la Călin Irinel.
Acesta susține că Gugoașe i-ar fi pretins bani pentru ca să intre în posesia unei diplome pentru cursuri de pregătire profesională. Potrivit procurorilor, în anul 2007, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat cursuri de calificare în localitate, la care au participat peste zece persoane printre care și Călin Irinel. Cursanții ar fi dat funcționarilor sume de bani  necesare pentru actele premergătoare eliberării diplomelor. Doar Irinel nu a plătit și, în consecință, nu a luat diploma. Miercuri, acesta a mers la primărie pentru a plăti și a lua actul numai că referentul nu era în sediu. Gugoașe i-ar fi spus socrului său să-i dea lui Irinel diploma numai după ce plătește 50 de lei. Viceprimarul a luat banii, de față și cu alți funcționari, moment în care procurorii au pătruns în încăpere și    l-au luat la întrebări.
„S-a început urmărirea penală față de Paul Gugoașe pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, prevăzută de articolul 254, alineatul 1 din Codul Penal”, a precizat procurorul Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Primarul comunei, Valerică Zamfirescu spune că nu poate fi vorba de mită. Edilul susține că suma de 50 de lei care a ajuns în posesia viceprimarului comunei a fost contrava-loarea unei diplome elibe-rate în urma susținerii unui curs de calificare. Edilul a adăugat că viceprimarul nu era singur în birou când i-a eliberat diploma lui Irinel și a luat cei 50 lei. Totodată, primarul a explicat că reclamantul are o problemă cu reprezentanții Primăriei care durează de 10 ani.
„În momentul în care i-a dat cei 50 lei mai erau în birou cu vicele alte patru persoane și nu este vorba de nicio mită așa cum se aude în toată Vrancea. Acest cetățean este în conflict cu primăria încă din 1990 și a dus în instanță pe toată lumea. Vicele a mers la Focșani, a fost audiat dar nu are nicio implicare în toată povestea asta”, a afirmat Valerică Zamfirescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?