Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Deraierea trenului din India, cauzată de un sabotaj al maoiştilor


O grupare susținută de mișcarea maoistă indiană a revendicat deraierea unui tren, în această dimineață, în estul țării, în timpul căreia au murit 71 de persoane, iar alte 120 au fost rănite,potrivit unui nou bilanț.

Accidentul s-a produs către ora locală 01.30 (23.00, ora României), în districtul West Midnapore, un fief maoist, la aproximativ 135 de kilometri vest de Calcutta, capitala Bengalului Occidental. Trenul, plin cu pasageri adormiți, a deraiat și s-a lovit de un tren de marfă.

Primele informații făceau referire la ipoteza unei explozii care a produs deraierea, însă surse din poliție au anunțat că existau dovezi potrivit cărora au fost ridicate plăcile metalice utilizate pentru unirea secțiunilor de cale ferată.

Ministrul Transporturilor Feroviare, Mamata Bannerjee, care a efectuat o vizită la locul accidentului, declara anterior că suspectează un act al rebeliunii de extremă stânga.

Rebelii maoiști, activi din 1967, sunt prezenți în nordul și estul Indiei

Acești insurgenți, al căror număr este estimat între 10.000 și 20.000, susțin că luptă pentru apărarea țăranilor fără pământ și a minorităților locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?