Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

PDL se opune înfiinţării parcului de recreere în Crîngul Petreşti


Consilierii PDL și traseistul Romeo Postelnicu se opun realizării unui parc de recreere și agrement în Crângul Petrești. Cei șapte consilieri au votat împotriva transmiterii terenului aferent complexului Căprioara în administrarea Consiliului Județean. Aceasta era o condiție stabilită prin Ghidul Solicitantului pentru ca administrația județeană să poată obține fonduri europene pentru înființarea parcului. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că în Crângul Petrești va fi înființat un parc regional de recreere și agrement, deși se pun piedici în realizarea acestui proiect încă din 2005.

Consilierii pedeliști nu pierd nicio ședință pentru a se opune inițiativelor care să îmbunătățească viața focșănenilor. Deși nu fac nimic pentru cetățeni și s-au cocoțat în funcții de directori, pedeliștii se opun proiectelor doar pentru că sunt inițiate de PSD. Aceeași opoziție au avut-o consilierii pedeliști și la împrumutul pentru asfaltarea străzilor din Focșani.  Pedeliștii nu au ținut cont că străzile sunt pline de gropi și în loc să caute soluții au preferat să voteze politicianist împotriva reabilitării și modernizării bulevardelor și străzilor din Focșani.
Atitudinea ostilă a pedeliștilor față de focșăneni a continuat, ieri, cu votul negativ la proiectul de hotărâre prin care terenul de la Complexul Căprioara era dat în administrarea Consiliului Județean pentru accesarea de fonduri europene. Cei șase consilieri PDL și Romeo Postelnicu au fost singurii care s-au opus proiectului de hotărâre. Deși terenul de sub imobil nu poate aduce niciun avantaj material Consiliului Local Focșani pentru că aici se află clădirea Complexului, pedeliștii și Postelnicu au invocat tot felul de motive pentru a-și justifica votul negativ. „Nu sunt de acord cu trecerea terenului la Consiliul Județean”, a afirmat consilierul traseist Postelnicu, care a trecut prin aproape toate partidele care s-au succedat la guvernare în ultimii 20 de ani, de la PDSR, la PSD, ulterior PLD și acum PNL. Pedeliștii nu au ținut cont de argumentele primarului Decebal Bacinschi, care a arătat că administrația județeană vrea să realizeze un proiect cu fonduri europene și că această metodă, a încredințării în administrare, a fost folosită și în cazul Teatrului Municipal „Gh. Pastia”. Teatrul a fost dat în admi-nistrare Consiliului Județean, a fost reabilitat și, ulterior, redat patrimoniului municipiului. 

Oprișan a inițiat proiectul parcului de recreere încă din 2005

Consiliul Județean Vrancea intenționează să înființeze un parc de recreere și agrement în Crângul Petrești. Proiectul mai include și reabilitarea Complexului Căprioara. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, la sfârșitul lunii aprilie, că în Crângul Petrești va fi înființat un parc regional de recreere și agrement. Acest lucru va deveni realitate deși se pun piedici în realizarea acestui proiect încă din 2005. Åžeful administrației județene a arătat că acest lucru va fi posibil după ce, cu acordul Consiliului Local Focșani, vor fi trecute în proprietatea județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean cele 40 de hectare de pădure deținute de Primăria Focșani în Crângul Petrești.
„Odată cu trecerea în administrarea Consiliului Județean a celor 40 de hectare de fond forestier, plus proprietatea pe care o deține Consiliul Județean în Crângul Petrești, vor deveni prin hotărâri ale Consiliului Local Focșani și Consiliului Județean Vrancea, obiectiv pentru recreerea și agrementul cetățenilor județului Vrancea și ai municipiului Focșani”, a afirmat Marian Oprișan.
Plenul Consiliului Județean a aprobat și solicitarea transmiterii suprafeței de 21.882 metri pătrați de teren aferent Complexului Căprioara, din domeniul privat al municipiului Focșani și administrarea Consiliului Local în domeniul privat al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean. Solicitarea a fost făcută pentru ca administrația județeană să îndeplinească criteriile legale necesare accesării fondurilor europene.
„Condiția prioritară impusă prin Ghidul Solicitantului este ca obiectivul Complexul Căprioara și terenurile aferente să fie proprietatea privată a solicitantului”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Dosar politic pentru achiziționarea complexului Căprioara

Pentru realizarea Parcului de agrement din Crângul Petrești, reamintim că, în anul 2004, Marian Oprișan s-a certat cu fostul prim ministru Adrian Năstase. Ca represalii împotriva lui, Năstase a trimis, în control, Corpul de Control al primului ministru. Åžeful Corpului de Control era Victor Ponta, actualul președinte al PSD, care a constatat că Marian Oprișan era nevinovat. În perioada 2005-2009, guvernele portocalii care s-au succedat la putere s-au opus sistematic acestui proiect, inițiat de Marian Oprișan iar DNA i-a fabricat un dosar în care susține că, Complexul Căprioara, care va face parte din parcul regional de agrement, a fost achiziționat de către CJ pentru a duce la mărirea prețului terenurilor din zonă unde și familia sa deține un teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?