Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Şi-a biciuit copilul cu furtunul!


Un copil în vârstă de 11 ani, din Movilița a ajuns la spital cu spatele plin de răni după ce a fost bătut crunt de tatăl său cu un furtun. Copilul le-a spus cadrelor medicale că după ce a fost bătut, s-a dus singur la postul de poliție din comună și a povestit ce s-a întâmplat.

Un băiețel în vârstă de numai 11 ani, din comuna Movilița a ajuns la spital sâmbătă după amiaza, plin de răni, după ce a fost biciuit, pe spate, de tatăl său cu un furtun. Copilul a fost internat la secția Chirurgie Infantilă a Spitalului Județean. Medicii spun că starea de sănătate a băiatului este bună și probabil astăzi va fi externat. „Ne-a povestit că a fost bătut de tatăl său cu un furtun pentru că nu era cuminte. Starea de sănătate a copilului este bună, probabil va fi externat mâine (astăzi n.r.)”, ne-a declarat medicul de gardă al secției de Chirurgie Infantilă. Cadrele medicale spun că băiatul a fost diagnosticat cu cu traumatism toraco-lombar prin agresiune, multiple echimoze torace posterior, lombar și fesier și că i-au curățat copilului spatele plin de răni, dar nu a fost nevoie de suturarea lor. Deja polițiștii din comună  au demarat cercetările, ca urmare a plângerii făcută de copil. „A început cercetarea penală pentru rele tratamente aplicate minorului”, ne-a declarat Nicu Pavel, șeful Postului de Poliție Movilița. Tatăl copilului spune că nu știe cum să mai facă să își stăpânească băiatul care nu îl ascultă și că pur și simplu și-a ieșit din minți când a văzut că nu a avut grijă de vacă. „Nu doarme acasă, nu stă acasă. Nu vrea să învețe. L-am lăsat la școală și face scandal la ore. Îl dau profesorii afară din clasă și el dă pe urmă cu pietre în geamurile școlii. L-am trimis cu vaca vineri, după ce a terminat orele, să aibă grijă de ea și s-a dus pe câmp, a lăsat vaca singură și animalul a stricat culturile la oameni. S-a dus cu niște copii și a lăsat vaca. Sâmbătă a făcut la fel, au venit oamenii de mi-au făcut scandal la poartă, ca să le plătesc ce a stricat vaca. Mi-am ieșit din fire când am văzut ce a făcut și l-am luat la bătaie. Am șase copii dar cu el nu știu ce să mai fac, e un drac de copil”, povestește Aurel Sterea, tatăl copilului. 

Caz preluat de DGASPC Vrancea

Tatăl susține că pur și simplu nu are cum să își mai stăpânească copilul și consi-deră că dacă ceilalți copii sunt la casele lor și nu fac necazuri este o dovadă a faptului că el nu are nicio problemă iar vina este, în totalitate, a copilului.”Dacă de la etatea asta nu pot să îl stăpânesc atunci când o fi mai mare, ce fac, stau sub picioarele lui? Dacă nu ar avea ce mânca mai zic, dar așa! Dacă nu te duci cu vaca, de unde brânză, de unde lapte? Eu nu am luat mâncarea  din gura copilului și fac tot ce pot să aibă ce îi trebuie”, spune Aurel Sterea. Copilul va fi preluat, astăzi, de Serviciul de Primire în Regim de Urgență care se va ocupa de consilierea copilului și a familiei. „Deja se fac cercetări în teren și în funcție de concluzii vom stabili ce măsuri se vor lua . Dacă ceea ce s-a întâmplat a fost doar un incident și nu discutăm despre un tată în permanență violent, atunci copilul va putea merge în familie și vor primi consiliere atât el cât și familia lui. Trebuie să vedem cum se pot implica și ceilalți membri ai familiei. Dacă discutăm despre un tată care are în permanență un comportament violent, atunci se poate lua măsura îndepărtării copilului de familie. Oricum mâine (astăzi n.r.) cred că el va fi preluat de către Serviciul de Intervenții în Regim de Urgență. Rămâne de văzut despre ce perioadă de timp discutăm”, a precizat Toader Ghețu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?