Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Concursul „Descoperim tradiţia străbună” şi-a desemnat câştigătorii


La sfârșitul săptămânii trecute, Casa de Cultură din Panciu a găzduit ediția a III-a a Concursului interjudețean de artă „Descoperim tradiția străbună”. Inițiat de maistrul instructor Maria Cristescu, de la Clubul Copiilor Panciu și organizat împreună cu Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Åžcolar, cu sprijinul Casei de Cultură și al Primăriei Panciu, concursul a avut ca scop promovarea artei populare, punerea în valoare a potențialului creativ al copiilor, precum și depistarea și promovarea talentelor în arta populară.
Juriul de specialitate, prezidat și în acest an de profesoara Mihaela Dănăilă, a evaluat peste 100 de lucrări realizate de reprezentanții județelor Buzău, Galați și Vrancea. La secțiunea Tapiserie-păr de capră, cea mai frumoasă creație a fost considerată cea a Alexandrei Pușcă, de la Clubul Copiilor din Beceni, județul Buzău, care a primit premiul I.  La  Tapiserie ornamentală, atât la clasele I-IV, cât și la clasele V-VIII, pe locul I s-au clasat reprezentantele Clubului Copiilor din Panciu, Ioana Pârlea, respectiv Mădălina Buciuc, în timp ce la Tapiserie înnodată, la clasele I-IV laurii au fost împărțiți între Diana Apostu, de la Panciu și Nicoleta Hagiu, de la Centrul de Zi „Dănuț” din Broșteni, Vrancea, iar la clasele V-VIII primul loc a fost ocupat de Georgiana Zbârciog, tot de la Broșteni. La aceeași secțiune, dar la categoria claselor IX-XII, s-au remarcat creațiile păncencelor Carmen Popa și Mădălina Mocanu. La Tapiserie tradițională țesută, juriul a acordat premiul I Mădălinei Cezar, de la Beceni. Tot de la Beceni au fost și ocupantele locului I de la Tapiserie tradițională, Alina Nae și Laura Băiețelu.
La Icoane pe lemn, premiul I a fost obținut de Ionela Necula și Roxana Corban, de la Clubul Copiilor din Tecuci, județul Galați, în timp ce, la Icoane pe sticlă, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de păncenii Remus Antonese, Bianca Popescu, Alexandra Pătrășcanu și Elena Duță.
La Artă Plastică-Desen,  locul I a fost obținut de Indra Sandu și Andreea Bulancea, de la Panciu, respectiv Carmen Dobre și Maria Mițu din Tecuci, iar la Artă decorativă cei mai buni s-au dovedit a fi Andrei Mocanu, de la Palatul Copiilor Focșani, Gabriela Baciu, de la Centrul de Zi din Broșteni și Mădălina Novac, de la Clubul Copiilor Panciu. La același concurs au mai fost premiate și Iulia Papazissu, de la Beceni, pentru lucrările prezentate la „Mărturii creștine”, Victoria Å¢ugui, de la Panciu, pentru creațiile de la Linogravură și Andreea Bulancea, tot de la Panciu, la Grafică. Organizatorii au mai acordat și diplome de excelență profesorilor și maiștrilor instructori de la cluburile și palatele copiilor din localitățile participante, precum și membrilor suitei de dansuri „Ciobănașul” din Panciu, Ansamblului „Cununița Satului” din Liești, județul Galați și elevilor care au susținut, după concurs,  un impresionant spectacol folcloric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?