Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Poliţia nu are bani pentru inspecţia tehnică a maşinilor


Criza financiară lovește și poliția! Unele dintre mașinile din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean au fost, o perioadă, trase pe dreapta, din cauza lipsei banilor pentru efectuarea inspecției tehnice periodice. Pentru a efectua inspecția tehnică la o singură mașină Dacia Logan, IPJ trebuie să cheltuie 70 de lei. Suma nu este foarte mare, dar Ministerul Administrației și Internelor nu a alocat bani pentru așa ceva.
Astfel, conducerea IPJ s-a văzut nevoită să găsească o altă soluție pentru ca mașinile din dotarea instituției să poată fi folosite. Surse oficiale din cadrul IPJ spun că problema s-a rezolvat după ce s-a reușit încheierea unui contract cu o firmă. Cu alte cuvinte, pro-blema a fost rezolvată la nivel local. Conducerea IPJ trebuia să găsescă o soluție pentru rezolvarea situației, deoarece polițiștii nu mai puteau merge la intervenții cu mașinile de serviciu. Mașinile vor fi supuse inspecției tehnice periodice în cursul acestei săptămâni. „Inspecțiile tehnice periodice pentru mașinile din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean, cărora le expirase revizia, au început să se facă de săptămâna trecută și vor fi fina-lizate săptămâna aceasta”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ.
De asemenea, în curtea IPJ mai sunt și câteva mașini care au fost avariate în urma unor accidente de circulație. Deocamdată nu sunt bani nici pentru repararea acestora.
Acestea nu sunt singurele pro-bleme cu care se confruntă instituția. Poliția mai are și către Serviciul de Medicină Legală o datorie însemnată. Suma datorată de IPJ serviciilor de medicină legală este de peste 200.000 lei. Când va fi aceasta achitată nu se știe, deocamdată se știe doar că nu sunt bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?