Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Află ce VEDETE vor cânta la Zilele Municipiului Focşani


Zilele Municipiului Focșani vor include și spectacole pe scena din Piața Unirii. Astfel, sâmbătă, 5 iulie, începând cu ora 19.30, vor cânta pentru focșăneni VESCAN  &  DODDY, ALINA EREMIA, MAXIMILIAN, KAAN  &  M.C.  FOTI (recital international) și SMILEY. Duminică, 6 iulie, tot de la ora 19.30, vor avea loc recitalurile LIGIA & ALAMA, F. CHARM, ROLLA SPARKS, NICOLE CHERRY și TAXI. Prezentatorul spectacolelor din cele două zile este binecunoscutul Octavian Ursulescu.
        Åžtefan cel Mare a fost omagiat, Bulevardul Unirii este ÎNCHIS 
Marele domnitor al Moldovei, Åžtefan cel Mare, a fost omagiat ieri seară de autoritățile locale din Focșani în cadrul primei acțiuni din cadrul Zilelor Municipiului Focșani. Manifestarea comemorativă dedicată marelui voievod a avut loc la statuia lui Åžtefan cel Mare (1433-1504) de lângă Muzeul de Istorie din municipiu. Manifestarea a început cu o slujbă de pomenire oficiată de opt preoți din Focșani și continuat cu un „Te Deum”, alături de Corala Tradițională „Pastorala”. Ulterior membrii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei” au interpretat câteva cântece în memoria celui care a fost cel mai mare domnitor al Moldovei.  Preotul Oscar Frunză a arătat că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Åžtefan cel Mare și Sfânt la 20 iunie 1992, fiind sărbătorit la 2 iulie. În aceeași zi au fost canonizați voievodul Constantin Brancoveanu și fiii săi de la martiriul cărora se împlinesc 300 de ani în 2014. La eveniment au participat primarul Decebal Bacinschi, directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, consilieri locali, directori ai instituțiilor subordonate Primăriei Focșani, angajați din cadrul Primăriei, dar și numeroși cetățeni, atrași de ceremonie. 
 Manifestarea de ieri a fost prima din acțiunile dedicate Zilelor Municipiului Focșani. Autoritățile au anunțat că, de astăzi, traficul rutier va fi închis pe B-dul Unirii, în zona centrală a orașului. Bulevardul va fi închis până luni, 7 iulie, ora 15.00. Programul Zilelelor Municipiului Focșani cuprinde manifestări culturale, competiții sportive, spectacole artistice. Astăzi va avea premierea olimpicilor și sportivilor focșăneni precum și premierea „Cuplurilor de aur” din Focșani. De asemenea, de la ora 19.00, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Treapta a 9-a” de către actorii Teatrului „Unteatru” București. 

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?