Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Al Di Meola promite fanilor din România un show incendiar


Celebrul chitarist Al Di Meola, care concertează la București pe 25 mai, la Sala Palatului, a transmis un mesaj fanilor din România, cărora le promite un show incendiar, alături de trupa sa New World Sinfonia, informează organizatorii evenimentului. „De-abia aștept să mă reîntorc în România, pe 25 mai. Este o țară superbă, unde îmi face plăcere să concertez și mă bucur că am reușit să o includ printre show-urile din turneul meu mon-dial. Oamenii sunt foarte deschiși și receptivi la muzica noastră, așa că spectacolul va fi unul pe măsură, un adevărat răsfăț de sunete, nu doar un simplu concert de jazz”, a declarat Al Di Meola. Luna trecută, Al Di Meola a început partea europeană a turneului său, cu show-uri în Italia, Austria și Polonia, urmând ca la mijlocul acestei luni să cânte pentru fanii din Asia.
Organizat de Amphitrion, concertul de la București se bucură și de prezența celui mai cunoscut chitarist român, A.G.Weinberger. Biletele pentru acest concert sunt disponibile pe www.myticket.ro și în rețeaua magazinelor Diverta, la prețuri cuprinse între 80 și 250 de lei.
După succesul concertului susținut pe scena Sălii Palatului din București, în 2008, Al Di Meola revine în România într-o nouă formulă – „Al Di Meola New World Sinfonia”, promițând publicului român un regal de latino-fusion-jazz, într-o reinterpretare a pieselor care l-au consacrat drept unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai jazz-ului contemporan. Cu o carieră impresionantă, de aproape un sfert de secol, Al Di Meola nu este cunoscut doar pentru stilul de fusion-jazz experimental al cărui promotor este, ci și pentru colaborările de excepție pe care le-a avut cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane, printre care se numără Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder și Jean Luc Ponty. Absolvent al prestigiosului Berklee College of Music (Boston), o adevărată „pepinieră” de genii jazz, Al Di Meola este pionierul unui nou stil de jazz instrumental contemporan, alcătuit din elemente ce pendulează între muzică specifică unui anumit popor (world music) și jazz, acest mix inovativ fiind însoțit cu ritmuri latino și fusion. Talentul și contribuția la dezvoltarea muzicii și culturii internaționale i-au adus chitaristului unele dintre cele mai prestigioase distincții acordate de Guitar Player Magazine, Al Di Meola clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști de jazz ai tuturor timpurilor, o performanță de neegalat în rândul artiștilor acestui gen.
Istoricul în artă a chitarei Robert Lynch a fost cel care a surprins cel mai bine valoarea și talentul muzical ale lui Di Meola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?