Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Lectură în aer liber în cartierul Sud


Reprezentanții filialei din Sud a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” au organizat, ieri, un marș de promovare a lecturii. Organizată cu prilejul „Săptămânii Naționale a Bibliotecilor”, acțiunea s-a desfășurat sub sloganul „5 minute de lectură”. Alături de bibliotecari, elevii clasei a V-a A de la Åžcoala „Nicolae Iorga”, sub îndrumarea profesoarei Liliana Nițu și a bi-bliotecarei Adriana Măciucă, au încercat să promoveze în rândul focșănenilor lectura, dar mai ales larga paletă de servicii oferite de lucrătorii Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”. La sediul Bibliotecii, doi voluntari curioși au intrat în pielea bi-bliotecarilor și le-au furat locurile de muncă preț de o oră, în cadrul acțiunii „Bi-bliotecar pentru o oră”.
La finalul activităților, bi-bliotecarii au tras linie. Ei spun că se declară mulțumiți de ceea ce au realizat, dar mai ales de buna colaborare ce au avut-o cu elevii și cadrele didactice de la Åžcoala „Nicolae Iorga”. „Lectura și cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecii, iar astfel de acțiuni au drept scop un îndemn la lectură precum și importanța cărții în educație. Ne bucurăm de o bună cola-borare din partea școlii și a cadrelor amintite”, a declarat Liliana Mocanu, coordonator al filialei din Sud a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.
Tot ieri, și tot cu prilejul „Săptămânii Naționale a Bibliotecilor”, la sediul central al Bibliotecii a poposit Åžtefania Oproescu, ce și-a lansat lucrarea „Delir în curcubeu”, în vreme ce Toma Barbăroșie a prezentat publicului cartea „Balada unui fi scadent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?