Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cuzista Raluca Aldea, la un training internaţional


Raluca Elena Aldea, elevă a Colegiului Național „Al. I. Cuza”, a reprezentat județul în cadrul unui training internațional, organizat de Foundation Partners for Local Development. Activitățile au fost organizate în localitatea prahoveană Bușteni în perioada 8 – 15 aprilie, iar eleva cuzistă a participat în calitate de reprezentant al Asociației „Pro Democrația” Vrancea. Raluca a mărturisit că a avut ocazia de a-și face prieteni din alte șase state, printre care Turcia, Azerbaijan, Georgia, Macedonia, Serbia și Muntenegru. Alături de toți acești participanți la training, eleva a avut prilejul să ia parte la workshopuri interactive, jocuri de team-building și la sesiuni de scriere de proiecte pentru tineret. Raluca Elena povestește că cel mai mult s-a bucurat de faptul că a putut lega prietenii cu tineri veniți din mai multe colțuri ale lumii. Alături de Raluca Elena, oaspeții au gustat din mâncărurile tradiționale românești, au vizitat renumitul Castel Peleș, dar au avut prilejul să admire și Castelul Bran.
Conceptul aplicat la Bușteni este unul intens utilizat în statele membre ale Uniunii Europene, deoarece dezvoltă abilități practice deosebite și implică voluntarii diferitelor organizații în coaliții internaționale sau asociații europene.
Eleva cuzistă a trebuit să facă dovada implicării active într-o organizație non-guvernamentală, dar totodată a trebuit să demonstreze că este interesată și contribuie activ la soluționarea pro-blemelor tinerilor, prin dezvoltarea unor parteneriate cu autoritățile locale. Experiența ultimilor cinci ani de lucru la proiecte și activități de voluntariat i-au rezervat Ralucăi biletul pentru participarea la acest trai-ning, pe care l-a considerat unic și extrem de util. „Mă simt onorată că am putut participa la acest proiect și că am avut prilejul să cunosc oameni atât de deosebiți. A fost o experiență unică, deși nu este prima oară când iau parte la un proiect  internațional. Mi-am format un cu totul alt mod de a privi lumea din jurul meu și de a depăși tot ceea ce înseamnă granițe lingvistice, culturale sau religioase. Le mulțumesc tuturor care m-au susținut și mi-au dat încrederea că România poate ajunge departe”, a mărturisit Raluca Elena Aldea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?