Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mii de dosare aflate pe rolul instanţelor


Judecătorii vrânceni au avut de soluționat în primul trimestru al anului în curs, 14.970 de dosare. Dintre acestea, 8.535 de cauze sunt nou intrate pe rolul instanțelor. Cele mai multe dosare au fost în materie civilă, respectiv 11.650 de cauze și numai 1.950 în materie penală. În urma analizei activităților instanțelor din Vrancea, s-a constatat că volumul de activitate a crescut cu peste două mii de cauze comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Doar la Judecătoria Panciu s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de dosare. Secția Comercială și de Contencios Administrativ  Fiscală a Tribunalului Vrancea a înregistrat cea mai mare creștere a volumului de activitate, respectiv cu 45% mai mult ca anul trecut. În perioada ianuarie -martie 2010, pe rolul Secției Comerciale s-au înregistrat 1.398 de dosare la care se adaugă și 957 de dosare având ca obiect procedura insolvenței. Dintre acestea 845 erau deja în stoc la sfârșitul anului trecut.  La secțiile civilă și penală, volumul de activitate a fost în descreștere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Cele mai multe dintre dosarele soluționate aflate pe rolul secției civile au avut ca obiect drepturi bănești în număr de 48 și altele 37 privind plasamentul de copii.
În materie penală, 53 dintre cauzele aflate pe rolul tribunalului au fost pro-puneri de arestare preventivă, auto-rizarea efectuării perchezițiilor, confirmarea și autorizarea interceptărilor pe bandă magnetică sau pe orice alt suport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?