Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Noi numere de telefon cu caracter social


Furnizorii de servicii de comunicații destinate pu-blicului pot solicita autorității de reglementare, începând de miercuri, 14 aprilie, alocarea unuia dintre cele două noi numere disponibile pentru servicii cu caracter social, respectiv 116006 și 116117. Data până la care pot fi transmise cereri de acordare a acestor numere în prima etapă de alocare este 14 mai, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Prin intermediul numărului 116006 se va putea furniza un serviciu de tip „linie de asistență telefonică pentru victimele infracțiunilor”. Numărul 116117 va putea fi utilizat pentru „servicii medicale telefonice ce nu intră în categoria cazurilor de urgență”.
Serviciul va direcționa apelurile către serviciile medicale adecvate pentru probleme urgente, dar care nu pun în pericol viața, în special, dar nu exclusiv, în afara programului normal de lucru, în zilele de repaus săptămânal și în timpul sărbătorilor legale. Numărul 116117 va pune apelanții în legătură cu o persoană responsabilă de preluarea apelurilor care deține experiența și competența necesare sau îi poate pune direct în legătură cu un cadru medical calificat.
Aceste două numere, ca toate numerele naționale scurte de forma 116(xyz) vor fi numere cu acces gratuit pentru cei care le apelează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?