Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bătrîn arestat pentru că şi-a ucis vecinul


Un bătrîn de 79 de ani, din comuna Străoane, și-a înjunghiat mortal vecinul în seara celei de-a doua zi de Paști. Cantemir Drăgan a fost reținut de polițiști, după ce s-a autodenunțat la Poliția Focșani. Între făptuitor și victimă, Tănăsache Popa, în vîrstă de 61 de ani, era un conflict mai vechi.

Potrivit anchetatorilor, fapta s-a petrecut luni, în jurul orelor 18.00. Cantemir Drăgan se deplasa spre domiciliu, iar prin dreptul proprietății lui Popa a avut o altercație cu acesta. Din spusele agresorului reiese că a fost atacat de victimă cu un par și că, pentru a se apăra, a fost nevoie să folosească cuțitul. Bărbatul ar fi avut cuțitul la el pentru că l-a folosit la tăiat iarbă. Nimeni nu a văzut cum s-au bătut cei doi sau cînd Drăgan a înfipt cuțitul în toracele victimei.
Făptuitorul povestește că, după ce a comis fapta, a vrut să se autodenunțe la Postul de Poliție din localitate, dar că acolo nu era nimeni. A decis să plece  la fiica sa, la Focșani. Aici a formulat autodenunțul. În tot acest timp, bărbatul înjunghiat a reușit să mai meargă aproximativ 100 de metri, pe o potecă ce duce la proprietatea sa. A căzut însă, și a rămas la pămînt. A fost găsit de unul dintre fiii săi în jurul orelor 21.00, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Familia și oamenii din localitate cred că dacă cineva l-ar fi găsit mai devreme, ar fi putut fi salvat.
Între victimă și agresor era un conflict vechi de ani de zile. Oamenii s-au și judecat la Panciu, Tănăsache Popa fiind condamnat la plata unei amenzi de 500 de lei pentru că l-a lovit pe Drăgan. De altfel, agresorul spune că victima îl amenința și că i-ar fi transmis printr-un martor că de primește o amendă de 100 de lei îl bate odată, iar pentru o amendă de 200 de lei îl bate de două ori. Localnicii din Străoane mai spun că în urmă cu cîțiva ani, o vacă a lui Tănăsache ar fi intrat în grădina lui Drăgan și ar fi pricinuit daune printre zarzavaturi. De atunci ar fi pornit conflictul între cei doi bărbați. Asta deși în tinerețe Drăgan ar fi fost bun prieten cu Popa. Se întîlneau pe la petreceri, la sărbători beau un șpriț împreună sau jucau table.  Lumea din sat nu poate înțelege cum de s-a putut întîmpla așa ceva. Unii i-au apărarea agresorului, alții țin partea victimei. „Nu este adevărat că nu a găsit pe nimeni la postul de poliție. Băieții au patrulat toată ziua. Putea suna la numărul de urgențe 112. Sînt  primar de 19 ani și îi cunosc pe toți. Ambii au familii, sînt oameni gospodari și nimeni nu înțelege cum de s-a întîmplat acest lucru”, a declarat Vasile Zbîrciog, primarul comunei Străoane.
Oamenii din localitate îl caracterizează de Drăgan ca fiind un om gospodar, dar cam avar după pămînt, iar pe victimă ca pe o persoană liniștită.
Corpul victimei fost transoprtat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, în timp ce Cantemir Drăgan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?