Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Parfe


Ingrediente:
9 ouă (pot fi și mai puține)
1 l frișcă vegetală
40-50 g de zahăr petru fiecare ou
esența de rom
esența de vanilie
50-60 g cacao
4 linguri de nes
 
Mod de preparare:
Se separă gălbenușurile de albuș. Gălbenușurile se pun în trei castroane Frișca se bate până se întărește. Albușurile se bat spumă tare, după care se adaugă zahărul și se bate în continuare până se topește. Într-un castron cu gălbenușuri se pune o lingură de frișca, una de spumă de albuș și esența de vanilie, după care se omogenizează. În al doilea castron cu gălbenușuri se adaugă câte o lingură de frișcă, una de albuș și nesul, după care se omogenizează. În cel de al treilea castron cu gălbenușuri se adaugă o lingură de frișcă, una de albuș și cacao, și se omogenizează. Se împarte în mod egal frișcă și spumă de albuș în cele trei castroane cu gălbenușuri, și se amestecă foarte bine. Se poate pune în caserole mai mici astfel: un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie și unul de nes. Se poate pune într-o caserolă mai mare. Astfel obțineți un minuat tort de înghețată. Se pune la congelator circa 2 ouă.
Când se scoate din congelator, se scufundă caserolă pt 2-3 secunde în apa fierbinte și se răstoarnă pe o farfurie, sau un platou. Se ornează cu frișcă și fructe, sau se rade ciocolată. Se servește imediat. Se poate ține în congelator 3-4 săptămâni, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider. Se poate face și cu aromă de fructe. Sau puteți face doar cu o singură aromă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?