Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Nu prescriem reţete compensate şi gratuite


Medicii de familie rămîn fermi pe poziție și nu vor prescrie rețete compensate și gratuite, întrucît veniturile lor sînt mai mici în 2010, discuția de joi noaptea cu conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nerezolvînd problemele generate de restrângerile bugetare.
„Am discutat cu conducerea CNAS joi, pînă noaptea târziu. Am căzut de acord asupra unor probleme. Dar cei de la CNAS sînt limitați de buget. Apoi inițiativa legislativă aparține Ministerului Sănătății, iar actul conține multe puncte pe care nu le vom accepta, inclusiv o mulțime de sancțiuni. Avem probleme cu Ministerul Sănătății”, a declarat, vineri, președintele Asociației Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.
Potrivit medicului, CNAS a „încercat să-i îmbrobodească” dar, din calculele doctorilor, în 2010 primesc mai puțini bani.
„Din păcate, primim mai puțini bani. Au încercat să ne îmbrobodească. Calculele lor (CNAS-n.r.) arată că vom primi aceeași bani, dar din ale noastre veniturile scad. Rămînem fermi pe poziție. Nu prescriem medicamente compensate, gratuite și nici nu eliberăm trimiteri către specialist”, a mai spus Tănăsescu.
La rîndul lui, președintele CNAS, Lucian Duță, a spus că au fost discutate mai multe aspecte, iar medicii au înțeles că nu le scad veniturile, dar sînt nemulțumiți că în contractul cadru pe 2010 există prea multe sancțiuni pentru doctori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?