Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bostan, suspendat din fruntea ISJ


    Iordache Bostan a aflat, de 1 aprilie, că nu mai este șef al Inspectoratului Åžcolar Județean. Deși a fost ziua păcălelilor, vestea primită a fost una cît se poate de reală, locul său fiind preluat de inspectorul școlar general adjunct, Stan Rogoz. Motivul oficial al schimbări este că Iordache Bostan este pus sub urmărire penală iar pînă la data definitivării este suspendat din funcție. Cert este că Iordache Bostan era singurul inspector general care nu avea carnet de partid la PDL. De fapt, nimeni nu știe pentru ce este urmărit penal Iordache Bostan. În faxul primit de la București se precizează că Iordache Bostan, inspector școlar general, se suspendă din funcție pînă la definitivarea cercetărilor penale sau după caz, a rămînerii definitive ale hotărîrilor judecătorești. Cei de la Parchet spun că au trimis dosarul la Poliție unde, deocamdată, nu a ajuns nici un document.
Iordache Bostan a afirmat că în spatele suspendării sînt interesele politice ale Partidului Democrat Liberal care îi tot „fabrică” motive și îi pregătesc debarcarea din această funcție de multă vreme.
„Mă voi întoarce la inspectoratul școlar. Nu mă las, vreau să mă lupt cu sistemul, vreau să nu fie implicat politicul în învățămînt. Nu știu pentru ce sînt cercetat penal. Eu știu că am avut două controale prin iunie de la Prefectură și unul din cadrul Ministerului. Nici pînă în acest moment nu am primit nici un raport asupra controlului. Nu am fost chemat la poliție sau Parchet să dau vreo declarație în legătură cu vreo eventuală problemă. Ei au format o plîngere penală împotriva mea, fără motiv. Nu e vorba de politică ci de principii. Din păcate, prin funcția pe care am avut-o trei ani am observat că o parte din personalul Ministerului sînt umili executanți ai ordinelor date de diferite partide politice”, a declarat Iordache Bostan, fost inspector școlar general.
Trebuie amintit faptul că Ministerul Eucației a încercat să-l demită pe liberalul Iordache Bostan și anul trecut. Bostan a acționat însă această decizie în instanță și și-a recăpătat fotoliul de general însă nu a terminat și cu înfățișările în instanță. Ultima înfățișare, programată pentru 30 martie, a fost amînată pentru data de 11 mai. Pentru a clarifica totuși situația, Bostan intenționează să ia legătura în cel mai scurt timp cu un avocat. El se declară foarte optimist și afirmă că este vorba de o chestiune doar de săptămîni pînă cînd se va reinstala în funcția de inspector școlar general.
Deputatul liberal Nini Săpunaru spune că este vorba de o „făcătură pur și simplu” și arată cît de jos au ajuns pedeliștii de dragul unor funcții. „Nu am crezut că se va ajunge la așa ceva. Este clar o făcătură pentru că nu este posibil să fie făcută o sesizare penală pentru un control făcut anul trecut, fără să ceară o notă explicativă, să trimită un raport, fără să i se comunice și lui Iordache Bostan rezultatele controlului. Nu s-au dar în lături de la nimic doar de dragul de a-l suspenda”, a afirmat deputatul Nini Săpunaru.

Rogoz, lăsat fără cuvinte de această schimbare

    Vestea a picat ca un șoc și pentru Stan Rogoz, cel care va deține ca și interimar funcția de general al ISJ. Cu cravata portocalie la gît, Stan Rogoz a fost zgîrcit în declarații și a preferat să nu comenteze această situație. El spune că nu poate oferi mai multe amănunte atîta vreme cît nici măcar Bostan nu a fost mai generos în detalii. Spune totuși că este încrezător și că se va descurca în noua misiune ce i-a fost încredințată.
„Voi prelua funcția de inspector școlar general, am experiența necesară pentru că sînt a doua oară la Inspectoratul Åžcolar și știu ce am de făcut. Nu discutăm deocamdată despre funcția cealaltă de inspector general adjunct. Deocamdată vom reuși cu doamna Lupu să ne descurcăm pînă la revenirea posibilă a domnului general Bostan”, a declarat Stan Rogoz, noul șef al ISJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?