Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Podgorenii cer 8000 lei pe kilogramul de struguri


8000 lei vechi sau 0,8 RON este prețul cu care producătorii particulari pănceni doresc să valorifice un kilogram de struguri din recolta anului în curs. Acest lucru a fost exprimat ieri, în cadrul unei întruniri de lucru la care au luat parte, alături de membrii Asociației „Vitis” și reprezentanți ai Oficiului Județean și Local de Consultanță Agricolă, precum și ai administrației locale. Pornind de la ideea că valorificarea strugurilor depinde atît de ca-litatea acestora, cît și de respectarea tehnologiilor pentru obținerea producției, podgorenii de la Panciu afirmă că prețul de la care s-ar putea vorbi și despre acoperirea cheltuielilor efectuate de producători pe parcursul anului agricol este de 0,8 RON afe-renți unui kilogram din soiurile de struguri albi pentru vin de masă. „În fiecare toamnă, valorificarea producției reprezintă o reală problemă pentru noi. Pe lîngă faptul că nu avem încă un centru de colectare a strugurilor și nici centre de prelucrare, anual concurăm cu marii procesatori la stabilirea prețurilor de achiziție. Cum acestea sînt mereu mai mici decît ceea ce ne dorim noi, ne aflăm mai mult în pierdere decît în cîștig, de aceea avansăm prețuri care să ne ajute să acoperim cheltuielile pe care le facem”, a declarat președintele Aso-ciației „Vitis”, inginerul Valentin Popescu. În acest context, producătorii pănceni au mai avansat ieri și prețul de 0,9 RON pentru kilogramul de struguri roșii pentru vin de masă, precum și prețuri cuprinse între 1,4-1,5 RON pentru strugurii albi sau roșii necesari obținerii vinurilor de origine controlată. Păncenii au mai afirmat că, în perioada următoare, în cadrul discu-țiilor pe care le vor avea cu procesatorii, vor încerca să ajungă cu aceștia la un consens în ceea ce privește va-lorificarea în condiții optime a producției anului 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?