Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO: „Școala altfel”, cu șah, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani

Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani și CSM Focșani 2007 au organizat în colaborare, luni, 8 mai, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, o activitate didactică de cunoaștere a jocului de șah adresată elevilor Colegiului și care a fost denumită „Secretele jocului de șah”. Implicarea organizatorilor și participarea elevilor s-a realizat în cadrul programului național didactic „Școala altfel”. Derularea acestui program național în cadrul școlilor contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor.

Activitatea s-a adresat atât elevilor care sunt la primii pași în această ramură de sport, dar și celor ce au un nivel relativ mai ridicat de cunoaștere a șahului. La încheierea activității, pentru încurajare, toți participanții au fost recompensați cu diplome de apreciere din partea școlii. Într-un cadru mai general putem afirma că activitățile sportive sunt importante pentru sănătatea fizică și mentală a copiilor și tinerilor și pot contribui la dezvoltarea abilităților precum concentrarea, coordonarea, rezistența și încrederea în sine. Jocul de șah în special este cunoscut pentru beneficiile sale cognitive, precum îmbunătățirea memoriei, a abilităților de analiză și a capacității de a lua decizii.

De asemenea, activitățile didactice care ies din tiparele tradiționale pot fi o sursă de motivație și interes pentru elevi, astfel încât aceștia să își dezvolte mai bine abilitățile și cunoștințele. Astfel de activități pot contribui la creșterea implicării elevilor în procesul de învățare și la dezvoltarea lor pe multiple planuri într-un mod natural. În concluzie, activitatea didactică de cunoaștere a jocului de șah organizată de Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din municipiul Focșani și CSM Focșani 2007 a fost o inițiativă lăudabilă, care promovează un sport benefic pentru sănătate și dezvoltare cognitivă a elevilor, într-un mod inovator și atractiv pentru aceștia.

Referitor la acestă activitate sportivă pentru elevi, este de remarcat atât disponibilitatea cât și deschiderea copiilor către acest gen de activități, dar și implicarea din punct de vedere organizatoric a cadrelor didactice din școală, care au coordonat această activitate (director prof. Marin Carla, director adj. Drăgan Maria, responsabil de activitate prof. Costin Corcoz) dar și a reprezentanților secției de șah a CSM Focșani 2007 (Mihai Strîmbu și Anton Soare).

Mihai Strîmbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?