Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO! Așa arată cabinetele din Ambulatoriul pentru copii, toate fiind funcționale începând cu 15 februarie

Până la data de 15 februarie, toate cabinetele medicale care efectuează consultații in regim ambulator pentru copii, vor funcționa din nou in clădirea destinată Ambulatorului integrat copii.

Clădirea a fost reabilitată și renovată pentru a-i trata pe micuții pacienți în cele mai bune condiții.

Cabinetele medicale sunt distribuite astfel:                PARTER: cabinet chirurgie generală infantilă, cabinet ortopedie infantilă, cabinet ORL copii, cabinet psihologie, cabinet SPIAAM

ETAJ 2: cabinete pediatrie, cabinet medicina sportivă, 2 cabinete destinate Centrului de evaluare a insuficienței respiratorii pentru copii.

Sursa text și foto: Facebook/ Spitalul Județean Focșani

Secția Ambulatoriu Pediatrie (fosta Policlinică pentru copii) din cadrul Spitalului Județean a fost modernizată și dotată printr-un proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Valoarea totală a proiectului este de 3.840.932 lei.

„Am finalizat lucrările de modernizare și dotare secție ambulatoriu pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani. Este un proiect început în 2019 și care a fost finalizat mai devreme față de termenul prevăzut în contract. Clădirea a fost dotată cu aparatură medicală nouă, mobilier și echipamente IT – multimedia. În perioada următoare clădirea va fi predată Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”, urmând ca din luna ianuarie 2023, cadrele medicale să își poată desfășura activitatea în clădirea reabilitată și modernizată. Orice investiție în sănătate este o investiție în viitor și mai ales pentru copii. Am finalizat lucrările de modernizare și dotare a secției pediatrie, care acum este un mediu prietenos. Clădirea a fost dotată cu aparatură medicală nouă, mobilier și echipamente IT, este un spațiu la standarde europene“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, la finele lunii decembrie 2022, atunci când clădirea a fost inaugurată.

Cabinetele medicale sunt dotate cu aparatură medicală ce include: canapele medicale, ecografe, dermatoscop, electrocauter, aspirator chirurgical, oxigenator, scaun ORL și tot ce înseamnă dotarea cabinetului ORL.

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea eficienței energetice, prin derularea de lucrări de termoizolare a clădirii, modernizarea instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, și alte lucrări conexe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?