Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Bătaie la beție în Jariștea, după ce un bărbat a urinat pe o bentiță tricoloră

Un bărbat din Jariștea a fost condamnat pe fond la un an şi 6 luni închisoare pentru lovire sau alte violenţe, fiind totodată obligat să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile fie la Primăria Jariștea fie la una dintre bisericile din satul Jariştea, în urma unui conflict pe care l-a avut cu o persoană cunoscută cu afecțiuni psihice. Bărbatul agresat chiar s-a constituit parte civilă în dosar, instanța acordându-i daune morale de 7.000 lei, sumă la care se adaugă alți 428,80 lei pe care inculpatul trebuie să îi achite Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, plus dobânda legală de la data de 25.07.2018, dar și alți 80,66 lei către Serviciul de Ambulanță Judeţean Vrancea. Sumele reprezintă cheltuielile aferente spitalizării și transportului persoanei vătămate, dat fiind că acesta, în urma loviturilor primite a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 40-50 de zile de îngrijiri medicale.

Conflictul a avut loc în iulie 2018, chiar la domiciliul inculpatului, acesta susținând permanent că a fost provocat de celălalt bărbat, care îl înjura. De altfel, acest aspect a și fost luat în considerare ca fiind real, însă instanța a explicat că inculpatul nu poate veni cu această scuză, în condițiile în care persoana vătămată a suferit leziuni multiple, inclusiv o fractură de peroneu. „Conflictul a escaladat treptat de la o glumă făcută de inculpat, la scandalul făcut de persoana vătămată, pentru ca mai târziu să se ajungă la violenţă fizică. Persoana vătămată este cunoscută cu afecţiuni psihice şi a consumat alcool, astfel că a devenit agitată şi a adresat insulte inculpatului. Inculpatul nu a înţeles starea psihică a persoanei vătămate şi a ales să-i aplice o corecţie fizică, extrem de violentă. Audiat de organele judiciare, inculpatul nu a recunoscut fapta şi nu şi-a manifestat niciun fel de regret, fiind evident că nu conştientizează gravitatea faptei”, se reține în motivarea instanței, potrivit rejust.ro.

În rechizitoriu se arăta că, inițial, cei doi bărbați implicați în conflict au băut împreună cu un martor, la locuința acestuia din urmă, după care au continuat să consume bere și la domiciliul inculpatului. După câteva ore, inculpatul i-ar fi luat persoanei vătămate o bentiță tricoloră pe care o avea asupra sa și a urinat pe aceasta, moment în care bărbatul a început să ţipe şi să înjure. De aici s-a stârnit tot conflictul, partea vătămată fiind lovit cu pumnii și picioarele în zona capului şi a corpului, până când bărbatul care se afla cu ei l-a scos afară din curte. Agresiunea a continuat însă și afară, cei doi s-au îmbrâncit reciproc, însă inculpatul a reuşit să-l lovească până a căzut la nivelul solului, iar vecinii au sunat la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?