Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cinci comisari au câştigat procesul cu Garda Financiară


Cinci comisari disponibilizați de la Garda Financiară Vrancea au obți-nut anularea deciziilor și repunerea în funcții. Procesul a fost deschis de comi-sarii Constantin Ciocîrlan, Aurel Dumitru, Cicerone Chiriac, Ionel Iancu, Nicu Tălmaciu. Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus „reintegrarea reclamanților în funcțiile deținute anterior emiterii deciziilor și plata drepturilor salariale de care au beneficiat, începând cu 22.07.2011 până la data reintegrării efective”. Sentința este executorie, fără somație și definitivă. Deciziile de disponibilizare au fost luate în cadrul acțiunii de reorganizare a instituției, practic de concediere a persoanelor care nu erau agreate. S-a ajuns astfel în situația ca foști șefi ai Gărzii Financiare, oameni care lucrează de ani de zile în instituția de control, să obțină un punctaj prea mic pentru pretențiile noii conduceri.
Nu este prima sentință favorabilă comisarilor de la Garda Financiară în procesul deschis împotriva conducerii centrale a instituției. Inițial, o hotărâre a magistraților de la Tribunalul Vrancea suspenda deciziile de disponibilizare a comisarilor până la judecarea pe fond și era „executorie de drept fără somație”. Suspendarea deciziilor de disponibilizare însemna, practic, repunerea în funcție și ar fi trebuit să fie aplicată până la pronunțarea pe fond a cauzei. Însă acest lucru nu a contat pentru Comisariatul General al Gărzii Financiare care a cerut o decizie „definitivă și irevocabilă”. Inițial, comi-sarii au trimis decizia Tribunalului Vrancea către conducerea centrală a Gărzii Financiare pentru a fi repuși în funcție până la soluționarea procesului.
Potrivit noii orga-nigrame, decizia privind repunerea în funcție până la finalizarea procesului trebuia să fie emisă de condu-cerea centrală a Gărzii pentru că secția Vrancea nu mai are personalitate juridică. Însă Comisariatul General al Gărzii Financiare a decis să calce în picioare decizia magistraților vrânceni. „Vă informăm că reîncadrarea dumneavoastră se va face în urma unei dispoziții ex-prese a instanțelor de judecată care va fi definitivă și irevocabilă”, se arată în răspunsul semnat de de comisarul general al Gărzii Financiare, Arpad Csaba Ladany.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?