Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Tineri cu care ne mândrim. Interviu cu Andreea Maria Cernat, șefa promoției 2022 de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu‟ Focșani

Când a aflat că este șefa promoției 2022 de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu‟ Focșani, Andreea Maria Cernat a plâns de fericire. Știa că are note mari și medii bune, însă nu se aștepta să primească acest titlu. Astăzi, cu ajutorul ei, îi vom afla povestea. „Am terminat Școala Gimnazială Vulturu. Inițial, am fost fericită că am terminat pentru că voiam să încep un nou capitol; aveam speranța că la liceu voi întâlni alți oameni față de școala gimnazială, unde am fost puțin înjosită. Erau copii care făceau pregătire la profesori și pe mine mă înjoseau pentru că nu făceam. Lor li se puneau note mai mari, mie mai mici‟, povestește tânăra.

Când a ajuns la liceu, nu doar că a mai scăpat de timiditate, dar și-a descoperit pasiunea pentru scris și citit, datorită clubului de lectură pe care l-a frecventat doar doi ani, pentru că „doamna Voicu Voicuța, cea care ne-a coordonat, a plecat la un alt liceu. Îmi plăcea la clubul de lecură pentru că mereu cumpăram și citeam alte cărți, le prezentam, iar apoi mă inspiram și scriam‟. În timpul pandemiei, Andreea povestește că a fost destul de dificil în ceea ce privește orele online pentru că „mereu pica internetul și se întrerupea ora‟.

Totodată, în perioada în care orele s-au ținut online, adolescenta a realizat că s-a pierdut din „interacțiunea dintre elevi și profesori‟, însă nu și din materie, pentru că, la finalul orelor, deschidea manualele și completa lecțiile.

Deși doi ani de liceu s-au cam pierdut, în clasa a IX-a am reușit să particip la STEV, Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, cu «Povestea nespusă a bolnavilor mintal», activitate care mi-a plăcut foarte mult‟, spune Andreea. La începutul liceului, pasionată fiind de un serial Disney, tânăra le-a spus părinților că-și dorește să cânte la chitară. De Crăciun, părinții i-au cumpărat chitara, iar Andreea, cu ajutorul filmulețelor de pe Youtube, a învățat să cânte. Până acum nu a mers la nicio lecție de chitară, însă i-ar plăcea ca în timpul facultății să se preocupe și de acest hobby.

Este un cuvânt mare… șef de promoție!‟

Andreea a terminat clasa a XII-a cu media 9.94, iar media generală din cei patru ani de liceu este 9.70. Când a aflat că este șefa promoției de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu‟ Focșani, a început să plângă de emoție pentru că nu se aștepta. „Este un cuvânt mare… șef de promoție. Nu toată lumea ajunge la acest titlu și sunt mândră de mine. Este răsplata muncii pe care am depus-o cu drag în cei patru ani, pentru că mi-a plăcut să învăț, și-mi place în continuare‟, spune adolescenta.

Cu ochii aproape în lacrimi, Andreea le mulțumește profesorilor „pentru că nu au lăsat întrebări fără răspuns și pentru că m-au susținut atunci când poate eu nu mai aveam încredere în mine‟, iar colegilor le este recunoscătoare pentru că au fost mereu alături de ea. Andreea este conștientă de faptul că atât părinții, cât și bunica au muncit din greu și s-au sacrificat „pentru ca eu să ajung astăzi aici‟, și-i mulțumește și surorii mai mari pentru că i-a fost mereu aproape.

Deși are emoții când se gândește că luni încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, tânăra încearcă să nu le lase să o influențeze pentru că în toți cei patru ani a învățat, iar acum trebuie doar să se concentreze. „După examen, mă voi înscrie la facultate, fie la București, fie la Brașov. Mi-ar plăcea să merg la Psihologie, pentru că-mi place să discut cu oamenii și să-i ajut, dar aș vrea să continui și pe partea de contabilitate, pentru că visez să-mi deschid o agenție de turism sau un hotel la mare‟, spune Andreea.

O felicităm pe Andreea Maria Cernat pentru rezultatele obținute și-i dorim succes la Bacalaureat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?