Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: „Români mici cu inimi mari“ la Vintileasca



Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, prichindeii de la Grădinița Vintileasca au organizat o serbare pentru a marca Ziua Națională a României. Cei mici au îmbrăcat cu drag costumele populare moștenite de la străbunicii lor și au intonat imnul național al României. Din programul pregătit de educatoarea Ioana Banu nu au lipsit cântecele patriotice, poeziile închinate înaintașilor care au luptat pentru unire, dar nici dansurile populare.

La eveniment au luat parte părinți, autorități locale și cadre didactice. „Åžtim să ne păstrăm portul și să ducem mai departe tradițiile locului. De Ziua Națională a României, inima noastră bate și cu mai multă putere, iar celor mici trebuie să le insuflăm dragostea de neam, de patrie și de locurile sfinte pentru care s-au jertfit strămoșii noștri. Suntem mândri că trăim pe aceste locuri pline de legendă și istorie și am serbat și noi așa cum se cuvine 1 Decembrie, ziua în care toate inimile românilor bat la unison”, a spus Ioana Banu, educatoare de la Grădinița Vintileasca.
Ziua Națională a fost sărbătorită și la Mănăstirea Muntioru de la Vintileasca, acolo unde părintele Macarie și călugării au primit vizita mai multor elevi, care au venit cu steaguri tricolore și au cântat „Deșteaptă-te, române!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?