Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO: Profil de performer – Focșăneanca Anastasia Dochioiu, campioană de kick boxing la 12 ani!

Anastasia Dochioiu este o mână de fată. Face sport în mod organizat de la 3 ani. Probabil că și mai devreme se juca de-a kick boxing-ul, așa cum vedea că fac tatăl ei, profesorul și antrenorul Adrian Dochiou, și fratele ei, Sabin, ceva mai mărișor, dar tot copilaș. O știu mai bine de la demonstrațiile de kick boxing pe care sportivii de la Addras Focșani le făceau înainte de pandemie în Piața Unirii și în care Anastasia era – prin costumație și mișcări, prin autoritate – ca o flacără ce atrăgea toare privirile. Era vedetă fără să știe că-i partea cea mai spectaculoasă, cea mai atrăgătoare a unui grup de mici sportivi ce practică un sport foarte dificil, dar care dă sănătate celor care îl practică. Am urmărit ce face și în competițiile oficiale unde a fost – și este între performerii unui grup care adună locuri de podium și medalii.

Cea mai recentă performanță a Anastasiei este câștigarea titlului de campioană a României la cadeți 10-12 ani, -47 kg. la Campionatul Național de la Constanța, din 21 mai. Campioana de kick boxing care răspunde la numele de catalog Dochioiu Anastasia este și o elevă foarte bună, în clasa a 5-a, la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani. Tatăl și antrenorul ei, sensei Adrian Dochioiu spunea că ”pentru o fetiță de vârsta ei nu este ușor să renunțe la micile distracții copilărești și să-și împartă timpul între școală și pasiunea pentru sport”. Anastasia, campioană a României la 12 ani – i-a împlinit la 25 mai, reușește să învețe bine carte la unul dintre cele mai bune colegii naționale din țară și să se pregătească pentru a deveni sportivă de referință în unul dintre cele mai spectaculoase și mai dure sporturi de contact. Cine a văzut-o în ani crescând ca sportivă și îi vede în imagini – cum sunt cele care însoțesc textul – creșterea, poate observa că joaca de la începuturile care se întind până la vârsta de 3 ani, a devenit lucrarea unei sportive care știe ce-și dorește, este stăpână pe tehnica sa, pe forța fizică, dar și pe cea interioară care îi dau stăpânirea de sine pentru a face performanță. În sport și în viață, în general.

Anastasia Dochioiu este o copilă a generației sale, care are încă de pe acum conștiința valorii, a rostului sportului care o poate face să fie o parte specială – ca și pe mulți alți copii – a generației sale. O performeră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?