Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Zeci de bătrâni vor să locuiască în Căminul de la Fitionești


   Zeci de persoane s-au înscris pe listă pentru a putea locui la Căminul de bătrâni de la Fitionești. Zece din cei înscriși sunt din localitate, iar ceilalți din întregul județ. Potrivit autorităților locale, din această iarnă bătrânii vor putea locui în această unitate. „În mod normal, proiectul trebuie să fie finalizat până în luna martie, dar cred că deja din februarie putem începe activitatea”, a declarat Iordache Cazacu, primarul comunei Fitionești.
   Amplasat într-o zonă foarte liniștită, cu dotări moderne și confort de cazare hotelier, deja complexul este foarte căutat de către cei care doresc să își petreacă bătrânețile în această instituție. Căminul de bătrâni oferă 28 de locuri de cazare în garsoniere de două sau trei locuri fiecare, dotate cu grup sanitar propriu. „Lucrările sunt aproape de finalizare. Deja în această săptămână va fi dotat și cu mobilier. Acest cămin oferă două lucruri extrem de importante pentru persoanele mai în vârstă, socializare și asistență medicală permanentă”, ne-a declarat Iordache Cazacu.
   Căminul de bătrâni se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri și are ca dotări sală de recuperare, două cabinete medicale și o cameră de gardă, bucătărie complet utilată, o sală de festivități, club, sală de mese. Cabinetul de recuperare este dotat cu aparate de kinetoterapie, bandă de mers, biciclete medicale și aparatură pentru împachetat cu ceară. La subsolul clădirii se află o spălătorie modernă, iar mansarda este destinată aparatului administrativ al instituției. „Clădirea are circuite moderne, lift pentru rufe, iar la etaj ușile sunt antifoc pentru a preveni un dezastru în cazul în care are loc un incendiu” , a menționat primarul Cazacu. Valoarea lucrărilor realizate este de 850 de mii de euro. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional (POR).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?