Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

VIDEO: CUP SA acuză „consumuri iresponsabile și ilegale” de apă, care „au loc în contextul unei perioade foarte secetoase”

Postare Facebook/Compania de Utilitati Publice SA Focsani:

          În condiții normale, folosită doar pentru nevoi casnice, cantitatea de apă disponibilă în comunele din mediul rural este îndestulătoare pentru toți utilizatorii. Așa se întâmplă în perioada sezonului rece, după finalizarea lucrărilor agricole de toamnă.

Însă, odată cu venirea sezonului călduros, consumul de apă se dublează în localitățile din zona rurală, apă ce este folosită pentru întreținerea culturilor agricole și a zonelor verzi.   Din păcate, parte dintre aceste consumuri foarte mari sunt descoperite de societatea noastră ca fiind necontorizate. În plus, aceste consumuri iresponsabile și ilegale au loc în contextul unei perioade foarte secetoase pe care o traversăm de câțiva ani și, în consecință, al unor surse de apă neîndestulătoare.

          Reamintim aici prevederile Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, care stipulează la art. 4: „apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației.”

1 COMENTARIU

  1. Înainte de a prelua CUP rețeaua de alimentare rurala din surse locale, la Bordesti nu erau probleme asa de mari. Ne asteptam la investitii pentru marirea capacităților existente si îmbunătățirea serviciilor nu la motive care arată incapacitatea administrativă a cup

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?