Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Intotero: Peste cinci ani este prea târziu pentru realizarea centrelor pentru dependenţi

            Ministrul PSD al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat, luni, la Braşov, că, deocamdată, nu a primit niciun răspuns concret la problema lipsei centrelor de stat pentru tratarea tinerilor dependenţi şi le-a transmis autorităţilor competente că termenul de cinci ani, pe care acestea l-au avansat, este prea îndepărtat. „Sper ca această problemă să se rezolve în cel mai scurt timp. Ştiu că la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog se lucrează, alături de Centrul Naţional de Sănătate Mintală, pentru realizarea acestor centre şi se încearcă să se obţină finanţare europeană.

Mi-aş dori să fie cât mai rapid, nu doar – aşa cum au spus unii – în următorii cinci ani, pentru că peste cinci ani este mult prea târziu. Sunt câteva ONG-uri care desfăşoară această activitate, dar sunt contra cost, însă sunt familii care nu au această posibilitate, dar sunt şi copii şi tineri din sistemul de protecţie socială, pentru care este foarte greu să găseşti sursă de finanţare pentru a plăti o astfel de recuperare, care durează un an. De aceea, ceea ce putem noi face, de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, este să desfăşurăm această prevenţie.

Ne-am exprimat intenţia că dacă putem fi folos, noi ajutăm şi aşteptăm un ecou la această propunere în grupul de lucru din CSAT”, a precizat, pentru AGERPRES, Natalia Intotero, menţionând că există mai multe clădiri în ţară, amenajate în acest scop în urmă cu 20 de ani, unde nu s-a desfăşurat niciun fel de activitate. Totodată, ea a subliniat că doreşte să colaboreze cu reprezentanţii ONG-urilor care desfăşoară astfel de activităţi de recuperare a tinerilor dependenţi şi că este deschisă la un dialog în cazul în care au propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei.

            Natalia Intotero a participat luni, la Braşov, la evenimentul de închidere a Campaniei „Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri”, susţinut de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi finanţat de Comisia Europeană, la care au fost prezenţi, la Teatrul Sică Alexandrescu, sute de elevi şi studenţi din Braşov.

Este o campanie diferită pentru că, de această dată, oficialităţile ascultă şi de aceea felicit toţi tinerii care au acceptat să fie ambasadorii acestei campanii şi care au fost selectaţi din centrele universitare şi apoi au fost pregătiţi să transmită un mesaj, unul cu emoţie, care să ajungă la sufletul tinerilor, copiilor, părinţilor, bunicilor din România, pentru că este o problemă de familie şi implicarea noastră, a tuturor duce mai departe la starea de sănătate a societăţii noastre. Le mulţumesc şi celor de la Teen Challenge care îşi vor expune viaţa încercând să-i oprească de la tentaţii pe toţi cei care vor să încerce o experienţă nouă, una care poate să ducă la deces”, a punctat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?