Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

„Locomotiva” USR Focșani s-a oprit în gară; colegii Alexandrei Tătaru nu o vor pe primul loc la Consiliul Local

          Mare zarvă zilele acestea și până la alegerile din iunie, date fiind pre-campania și campania electorală. Partidele își stabilesc candidații, se votează, se negociază, se umblă pe străzi pentru semnături, aproape că nici nu mai au vreme gospodinele pentru cozonaci, ouă roșii sau primenirea casei de sărbători. Că politica este practic a doua familie, pe lângă una dintre cele mai vechi meserii din lume. Iar o familie ar putea fi și USR-ul local, care a „tăcut” vreme îndelungată – și încă mai tace – când vine vorba despre anunțarea candidaților.

          Drept e, situația e complicată, dată fiind alianța decisă la nivel central cu Forța Dreptei și aproape defunctul PMP. Dar nici nu s-a grăbit prea mult USR Focșani să decidă cam care le-ar fi lista pentru locale, dat fiind că, după cum probabil consideră, au o „locomotivă” de nădejde: viceprimarul Alexandra Tătaru, farul luminat al partidului. Ei, viceprimarul despre care USR susține că „modernizează orașul” nu e văzut prea bine se pare nici de proprii colegi de partid, care, ce să vezi? În urma unor alegeri democratice, au decis că Tătaru nu e tocmai cea mai potrivită să fie cap de listă pentru Consiliul Local Focșani!

          Oficial, luni, membrii USR Focșani s-au întâlnit pe seară s-o pună de-o votare, pentru a stabili cine să le fie pe liste – la CL Focșani și la primăria municipiului reședință de județ. Și, atât de multă încredere emană Tătaru printre votanții-colegi de s-au prezentat la „urne”, încât a reușit performanța să iasă pe locul II. Altceva era dacă ar fi candidat singură, am zice noi. Așa, neoficial încă, pe locul I a ieșit, conform numărătorii voturilor, altcineva. Florin Purluca pe numele său, care în 2020 fusese votat pe locul VI pe lista de candidaturi la CL Focșani. Alte vremuri, altă încredere.

          Nu știm cine i-au fost contracandidații pentru Primăria Focșani, dar aici a reușit Alexandra Tătaru să iasă pe locul I și să devină astfel propunerea USR Focșani pentru fotoliul de primar. Rămâne de văzut ce vor decide însă partenerii de alianță – Forța Dreptei și PMP. Mă rog, mai mult Forța Dreptei. Ai cărei parte din membri, foști PNL, au votat totuși în CL Focșani ca Tătaru să fie viceprimar. Asta prin 2021. Din nou, alte vremuri, alte majorități.

          Pentru că, nu-i așa, totul depinde de influență. Neoficial, numele celui care rămâne pe locul I pe listele USR la CL Focșani ar depinde totuși de capacitatea de negociere. Nu se știe niciodată cum cel care a ieșit pe primul loc poate fi răzgândit, dat fiind jocul politic local. În fine. Votul a fost democratic, am aflat și noi. Și spunem mai departe.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?