Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO și FOTO: Secțiile Psihiatrie, ORL, Dermatologie și Oftalmologie ale Spitalului Județean Focșani au fost renovate și modernizate

          O altă investiție realizată de Consiliul Județean este finalizată cu succes, datorită implementării unui proiect cu fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă al administrației județene. Conform sursei citate, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, a vizitat secțiile Psihiatrie, ORL, Dermatologie și Oftalmologie ale Spitalului Județean din Focșani, Str. Comisia Centrală nr. 15B, recent renovate și modernizate.

          În cadrul proiectului „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie” au fost realizate lucrări de termoizolare, modernizare a instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, reparații ale tencuielilor degradate/fisurate ale fațadei, lucrări de refacere a finisajelor interioare, repararea trotuarelor degradate și adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități. Cele două clădiri au fost dotate cu lifturi, iar curtea este amenajată și cuprinde locuri de parcare.

          Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 22.660.152 lei, din care valoarea contractului de finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este de 12.104.509 lei (pentru reabilitare energetică), diferența fiind asigurată din bugetul județului, pentru modernizare și pentru a îndeplini standardele normative de calitate din domeniul de sănătate.

          Consiliul Județean a adoptat în ultima ședință Hotărârea nr. 93/28.03.2024 privind „Transmiterea în administrarea Spitalului de Urgenta Sfântul Pantelimon Focșani a imobilului -Secția dermato, ORL, oftalmologie, psihiatrie (Corp C1, Corp C2)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?